Intercanvi d’acusacions racistes i masclistes entre el R. Bonavista i el Salou

El partit de diumenge va quedar esquitxat per, segons expliquen cada una de les parts, una sèrie d’insults racistes i de respostes masclistes

Un onze inicial del Racing Bonavista
Once inicial del Racing Bonavista en un partit d'aquesta temporada | Racing Bonavista

Enrenou al grup segon de Tercera Catalana després del partit entre el Racing Bonavista i el Salou produït el passat cap de setmana. L’encontre, que va acabar amb victòria visitant per 0 a 1, ha guanyat notorietat pública per un incident extraesportiu. Segons denuncia el Salou mitjançant el seu perfil de Facebook, el jugador del Racing Bonavista Soufiane Baili (dorsal 4) va increpar una aficionada que estava presenciant el partit amb insults masclistes mitjançant frases com «vés a preparar el sopar que és tard» o «com pugi (a la graderia) et rebento».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

D’altra banda, elRacing es defensa assegurant que prèviament s’havien produït una sèrie d’insults racistes cap als futbolistes magrebins del seu equip. En el vídeo adjuntat al text es pot comprovar com el futbolista dels de Bonavista li recrimina a l’aficionada que callés quan ell s’aproximava a la graderia: «Ara estàs callada, no?». Tot i que públicament el Salou ha fet un comunicat que es pot llegir en la part inferior al text, el Racing Bonavista aposta pel silenci.

 

Des de la Federació Catalana de Futbol els han recomanat no remoure més tot l’enrenou i s’espera que durant la tarda d’avui dimecres es facin públiques les decisions del Comitè respecte a les sancions a aplicar un cop finalitzada la jornada. Cal destacar que l’àrbitre del matx, Nicolás Valencia Duque, no va deixar constància de cap incident en l’acta pública del partit.

 

 

La manifestació pública del Racing Bonavista més recent es pot trobar al seu perfil de Facebook: «Sempre defensarem la veritat davant les falsedats que s’estan abocant sobre el nostre club i el nostre entrenador. Els crits racistes als nostres jugadors no poden quedar sense càstig al igual que les falses acusacions de l’altre club. Racing anirà sempre amb la veritat per davant. Aupa Racing!»

Malestar previ

Els estires i arronses entre ambdues entitats vénen de lluny. Concretament del partit de la primera volta on els salouencs van imposar-se sobre la gespa per 5 a 1. Un resultat que va quedar anul·lat perquè el Racing va denunciar l’entrenador local Julio Miravete per entrenar sense carnet. La FCF els va donar la raó i els tres punts van marxar cap al barri de Tarragona amb un triomf per 0 a 3 en els despatxos.

 

El Salou, celebrant un triomf
El Salou celebrant la victòria contra el Falset Esportiu (5-2) en un partit del mes de gener | UD Salou

Comunicat oficial de la UD Salou

En relació als incidents protagonitzats pel jugador número 4 Soufiane Baili del Racing Club de Futbol Bonavista (A) en el partit celebrat el dia 10/02/2019 corresponent a la categoria de Tercera Catalana, es posa de manifest que:

  1. Mostrem la nostra més enèrgica repulsa i rebuig al comportament masclista del citat jugador, qui es va dirigir a una aficionada que li recriminava una acció de l’esport amb les paraules «ves a preparar el sopar que és tard».

  2. A més de dir-li «que necessites» en una clara actitud gestual masclista, i «que com pugi et rebento».

  3. Denunciem que el Racing Club de Futbol Bonavista i el seu entrenador David Serrano Ventura, permetin aquestes actituds masclistes i misògines d’algun dels seus jugadors, i que a més ho intentés ocultar de forma pública atemptant contra l’honor de la UD Salou, els seus socis, els seus aficionats i els seus directius.

  4. Des de la UD Salou sol·licitem que immediatament per part del Racing Club de Futbol Bonavista es faci un pas endavant, doni exemple i suspengui el jugador, excepte que comparteixi les seves mateixes paraules.

  5. Per part de la Federació Catalana de Futbol instem a l’apertura d’un expedient contra el club, el seu jugador i el seu entrenador per encoratjar la violència en un camp de futbol, l’odi i el masclisme.

  6. Per últim, informem que des de la UD Salou es presentarà una querella criminal per a que aquest tipus d’actituds no quedin impunes i no tornin a repetir-se en un camp de futbol.

#ExpulsemosElMachismoDelFútbol #ExpulsemElMasclismeDelFutbol


Comentaris

envia el comentari