Mariano Rajoy caminant pel carrer durant el confinament en unes imatges publicades el 14 d'abril de 2020.

Interior investiga si Mariano Rajoy incompleix el confinament per anar a caminar

El ministre Grande-Marlaska ha assegurat aquest dimarts a la tarda que «la norma s'aplicarà en els termes en què s'hagi d'aplicar»

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha confirmat aquest dimarts que les forces de seguretat investiguen si l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy incompleix el confinament per anar a caminar als voltants del seu domicili a Madrid, tal com apunten unes imatges que ha difós La Sexta. El ministre ha assegurat que «s'estan realitzant les investigacions oportunes per a comprovar aquest extrem».

Grande-Marlaska ha avisat que, en cas que s'acrediti la vulneració del confinament, «la norma s'aplicarà en els termes en què s'hagi d'aplicar». «El nom no determina una aplicació o una altra de la mateixa», ha remarcat el ministre de l'Interior en roda de premsa aquest dimarts a la tarda, que també ha apuntat que «el principi de legalitat és un pilar» de l'estat de dret.

Cal recordar que el decret que regula el confinament per la pandèmia del coronavirus no permet fer activitats esportives al carrer, com la marxa que practica l'expresident Rajoy. La normativa només preveu les sortides del domicili per a fer la compra, passejar al gos, anar al centre sanitari o anar a treballar si la feina figura entre les activitats permeses. Les multes establertes per cometre sancions lleus oscil·len entre els 100 i els 600 euros.