Intervenen la Residència El Colomer de la Bisbal del Penedès per un brot de coronavirus

Els primers positius a la residència es van detectar el mes d'octubre

Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic
Continuen els brots a les residències de Catalunya | cedida

La Covid no descansa i ara ha causat estralls en una nova residència de la demarcació de Tarragona. L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha informat aquest divendres, 13 de novembre, d'un brot de coronavirus que afecta la Residència El Colomer del municipi. El Departament de Salut ha informat que tots els 27 residents són positius i, per ara, 8 treballadors de la vintena que configuren la plantilla també han resultat positius.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La residència baixpenedesenca no ha tingut cap cas de Covid des de l'inici de la pandèmia des del mes de març fins a l'actual brot. Des del consistori assenyalen la professionalitat de la petita residència de la Bisbal del Penedès, que han realitzat una tasca impecable durant la pandèmia. En ser coneixedors del brot, s'ha treballat de pressa i eficaçment per aplicar les mesures necessàries en una situació com la que s'està vivint en aquests moments d'excepcionalitat. 

Seguint el protocol, a partir d'aquest divendres el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha declarat la intervenció a la Residència El Colomer i ha nomenat al Sr. Ramon Descarrega, gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, per dirigir i coordinar l'activitat assistencial. La direcció i gestió de l’equipament anirà a càrrec de Mutual Gestión Integral.

El primer positiu al mes d'octubre

Des de l'inici de la pandèmia la Residència El Colomer no havia obtingut cap resultat positiu de Covid. Aquest mes d'octubre, segons informen des del centre, tres treballadores van tenir una PCR positiva després d'un cribratge el dia 14. Després d'aquests contagis, es van fer els testos pertinents als residents i tots ells van donar negatius, esperant una segona prova el 2 de novembre. 

En el segon cribratge, totes les proves han sortit negatives, menys la d'una treballadora que no havia tingut contacte ni amb residents ni altres membres de l'equip, que havia donat positiu i es va posar en aïllament. 

El dia 7 de novembre, segons la residència de la Bisbal del Penedès, per primer cop es va activar el pla de contingència per mitigar un possible contagi massiu dels residents per la Covid-19. El motiu va ser la simptomatologia de sospita per infecció de virus respiratori d'alguns residents. En aquest moment, cinc residents van tenir febra, a més de presentar símptomes com a tos seca o congestió ocular.

A partir d'aquí es va posar en mans del Departament de Salut per descartar o confirmar un brot de Covid mitjançant la PCR. El dimecres 11 de novembre es va confirmar el brot de coronavirus a la Residència El Colomer de la Bisbal del Penedès, on gairebé tots els residents van iniciar símptomes i algunes gericultores també van emmalaltir.


Comentaris

envia el comentari