Inversió de 25 milions d'euros per a la parada de l'àrea química de Repsol Tarragona

Durant les properes setmanes es realitzaran diverses tasques d'inspecció, manteniment i varies inversions per mantenir els estàndards elevats de qualitat

A finals del mes de gener Repsol durà a terma la parada de l'àrea química del Complex Industrial de Tarragona, uns treballs que s'allargaran durant les properes setmanes i que serveixen per realitzar tasques d'inspecció, manteniment i inversions en innovació tecnològica i medi ambiental, així com reparació i neteja dels equips, amb l'objectiu de garantir l'operativitat de les plantes i l'eficiència energètica, així com la competitivitat durant el proper cicle, segons ha explicat l'empresa en un comunicat. Aquesta parada suposa una  inversió de 25 milions d'euros, i implica la suspensió temporal de l'activitat d'una part del Complex Industrial, concretament a les plantes químiques d'òxit de propilè/estirè  i els seus derivats, i d'una de les de cogeneració d'electricitat i tractament d'aigües residuals. Una de les torxes de Repsol Química també serà intevinguda durant els treballs.

Aquesta parada suposa a la vegada un  increment de l'activitat al complex, i és que durant les tasques de manteniment hi passaran una mitjana de 1.100 persones més de forma diària, entre personal de Repsol i d'empreses col·laboradores, que se sumaran a les 2.700 habituals. Les tasques de parada també serveixen per fomentar l'ocupació entre empreses i treballadors de l'entorn immediat. En total, aquests treballs de manteniment representaran al voltant de 400.000 hores/home  i estan destinats a millorar la disponibilitat operativa de les plantes.

Els treballs continuaran certificant els estàndards de qualitat del complex.
Els treballs continuaran certificant els estàndards de qualitat del complex. | Cedida

 

Matenir els estàndards de seguretat 

Aquestes parades no són una novetat, ja que cada any es van realitzat i de fet estan programades i es regeixen per un calendari plurianual, repetint-se de manera periòdica per a la revisió, manteniment i millora de les unitats. Després d'aquestes actuacions totes les unitats  recuperen les seves condicions originals  per operar, garantint que se segueixen mantenint tots els estàndards de seguretat més elvats.