Gent passejant pels carrers de Barcelona el juliol del 2020

Una investigadora de la Universitat de Singapur s'infecta a Catalunya i no entèn què està passant

La docent va donar positiu per coronavirus el passat diumenge

Helena Legido-Quigley és experta en sistemes de salut i professora associada de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, de la Universitat Nacional de Singapur. La docent, una de les veus més respectades en salut pública, ha visitat recentment Catalunya. Concretament, Legido-Quigley va estar a la Universitat de Lleida i després de la seva estada en terres catalanes diumenge va donar positiu per coronavirus. Més enllà de la infecció, la professora ha posat el crit al cel davant la situació que ha viscut.

Des del diumenge que va donar positiu, la professora explica que cap rastrejador l'ha trucat i que ningú s'ha posat en contacte amb ella per saber com es troba. Davant d'això, va decidir trucar als seus contactes perquè fessin quarantena i l'especialista celebra que, en treballar des de casa, ha tingut pocs contactes.

 

«Ens esperen uns mesos molt durs»

Tot seguit, Legido-Quigley assegura que «els sistemes estan desbordats i el virus descontrolat» i que «ens esperen uns mesos molt durs». Per tot plegat, Legido-Quigley explica que es troba bé però «molt preocupada» davant el que s'acosta els propers mesos.

Cal destacar que en una recent entrevista a 'El Faro de Vigo' la docent lamentava que a Europa «no es va implantar des del primer dia el procediment per fer test i el seguiment de contactes». «Europa podria haver après d'Àsia, però va haver-hi cert sentiment de superioritat», criticava recordant que «a Singapur es coneixia amb antelació quan anava a arribar el primer contagi: la predicció va fallar per dues hores».