Investigadors catalans troben un element que pot reduir l’addicció a la cocaïna

Es tracta del cannabidiol, un component del cànnabis que, de moment, ja ha disminuït el consum de cocaïna en animals de laboratori

Una ciudad de Murcia consume más cocaína que grandes ciudades como Berlín, Milán o París
El cannabidiol podria ajudar en el tractament de reducció de l'addicció a la cocaïna  | Cedida.

Investigadors catalans han descobert que el cànnabis podria ser de gran ajuda per disminuir l'addicció a la cocaïna. Pot semblar estrany, però el cas és que aquesta droga té un component, el cannabidiol, que pot reduir els seus efectes addictius. Això podria suposar un gran avenç en aquest sentit, ja que es tractaria d'un dels primers tractaments que podrien fer-se contra l'addicció a aquesta droga.

La investigació, de moment, només s'ha fet amb ratolins de laboratori, però ha funcionat. Ara s'haurà de comprovar si serveix també per a les persones. Aquest estudi ha estat fet per un equip de Recerca en Neurobiologia del Comportament de la Universitat Pompeu Fabra i s'ha publicat a la revista 'Neuropharmacology'.

El cannabidiol redueix l'addicció en ratolins

El que van fer els investigadors va ser produir als ratolins amb els quals estaven experimentant una addicció a la cocaïna. Un cop fet això els permetien que es poguessin administrar aquesta droga ells mateixos pressionant una palanca.

A partir d'aquest fet van poder comprovar que fent-los consumir cannabidiol, el seu desig per consumir cocaïna era més baix. Encara se la podien administrar ells mateixos però no ho feien amb la mateixa freqüència.

S'ha d'explicar, en aquest sentit, que tot i que aquest component procedeix d'una altra droga, com és el cànnabis, no és addictiu. De fet, és un element bastant bo per a la salut, segons altres investigacions, que s'utilitza ja en alguns preparats com a tractament per certes malalties, com l'epilèpsia.

La cocaïna, la segona droga més consumida a Europa

Li van decomissar dues bosses de cocaïna.
De moment, no hi ha cap tractament efectiu contra l'addicció a la cocaïna | Telemundo

 

En cas de ser efectius en humans, es tractaria d'un gran pas endavant el tractament de l'addicció a aquesta coneguda i perillosa droga que provoca greus problemes entre la població que la consumeix. Cal mencionar que la cocaïna és la segona droga més consumida a Europa i també als Estats Units, un problema contra el qual encara no s'han trobat solucions efectives tot i que s'hi treballa dia rere dia.


Comentaris

envia el comentari