Las 265 plantas de marihuana intervenidas en Padul (Granada)

Investigat un exmembre del PP per cultivar 265 plantes de marihuana

El jove era edil de Personal, Joventut, Esports i Voluntariat i portava des del 2008 vinculat al partit

L'extinent d'alcalde i edil de Personal, Joventut, Esports i Voluntariat de l'Ajuntament del Valle, a Granada, va ser enxampat amb 265 plantes de marihuana a casa seva. El jove, anomenat Manuel Palma, està sent investigat per un possible delicte contra la salut pública  i, després de fer-se públic, ha presentat la seva dimissió.

El recorregut de Palma a les files del Partit Popular va començar l’any 2008 a Restábal, poble de l’acusat. Després de les eleccions de 2015, el polític es va posicionar al capdavant de l’agrupació. Aquest any  va decidir fer un pas més i es va presentar a l’alcaldia del Valle. Aquest, però, no va aconseguir el seu somni de ser alcalde del municipi, i finalment es va acabar convertint, fins abans de la seva dimissió, en edil de Personal, Joventut, Esports i Voluntariat.

La sorpresa que ningú s’esperava és que poc després de les eleccions municipals, Manuel Palma seria investigat per tràfic de drogues. Les investigacions van començar fa dos mesos i mig quan les autoritats van tenir coneixement que un dels domicilis s’estava utilitzant per al cultiu d’aquest tipus de droga, segons informa el mitjà ‘El Español’. La brigada d’Estupefaents de Montril, a partir d’aquell moment, va començar a investigar i a vigilar, dia i nit,  la casa del municipi de Padul on suposadament Palma cultivava la marihuana.

Manuel Palma, candidado a la alcaldía de El Valle
Manuel Palma es va presentar com a tinent a l'alcaldia del Valle | Cedida

 

A més a més, acusat de frau

Dins l’habitatge van trobar dues habitacions aclimatades i tancades hermèticament adaptades al cultiu de la planta, on a més a més el sospitós tenia la llum punxada. Els agents van procedir a confiscar les plantes, les eines i tot el material que van trobar a les diferents habitacions. El cultiu estava cuidat a la perfecció amb un sistema de ventilació i extracció d’aire complex, a més d’un sistema de reg que accelerava el creixement de les plantes.

Així doncs, el jove no només està investigat per un delicte contra la salut pública, sinó que tant ell com un altre investigat, conegut del jove, estan acusats de frau en el subministrament elèctric, ja que presumptament havien connectat el pis a l’enllumenat públic per evitar pagar les factures de llum. El cas està sent investigat al Jutjat d’Instrucció número 1 de Granada.

El PP no li obrirà expedient

Palma, qui ha dimitit després de fer-se pública la causa en la qual està acusat de frau i d'un delicte contra la salut pública, ha entregat la renúncia matisant que no vol «danyar el nom del PP»,  on també ha afegit que la presumpció d'innocència «és un dret» i que no pararà fins que el seu nom «quedi net». 

Per la seva part,  la direcció provincial del PP ha donat suport a la decisió de Palma i ha agraït el gest «presentat de forma immediata». A més a més, han afegit que les portes del partit seguiran obertes per al que ja és exregidor per si «quan la situació es resolgui favorablement» volgués tornar. A Palma no se li obrira expedient, ja que «va concórrer com a candidat a les eleccions municipals del 26 de maig com a simpatitzant del PP i no com a afiliat».

També et pot interessar...