Tres treballadors de l'hospital Santa Caterina de Girona, afectats per un brot de sarna

Tots tres són professionals del centre hospitalari i ja han començat el tractament

Investiguen un brot de sarna a l'hospital Santa Caterina de Salt | Cedida

El Servei de Vigilància Epidemiològica de Girona de l'Agència de Salut Pública de Catalunya investiga un brot de sarna a l'hospital Santa Caterina de Salt que afecta tres professionals del centre. Tots ells, juntament amb els seus familiars, han iniciat el tractament. Tant Salut com la direcció de l'hospital estan investigant també si hi poden haver més afectats i quin és l'origen del brot.

Per això i de manera preventiva, valorarà si cal aplicar el tractament a totes les persones del centre que hagin tingut més contacte amb els afectats i es farà vigilància activa per poder iniciar els tractaments si es detecten nous casos. A més, s'han adoptat les mesures ambientals necessàries per evitar que es propagui. Entre elles, la neteja a altes temperatures de tota la roba que pot haver estat en contacte amb els afectats.

La sarna, una malaltia de la pell

L'escabiosi, coneguda com la sarna, és una malaltia de la pell provocada per un tipus d'àcar microscòpic que viu a la capa superior de la dermis, on diposita els ous. Normalment, l'àcar de la sarna es contrau per contacte directe i perllongat amb la pell d'una persona afectada però també de manera indirecta per intercanvi de roba o tovalloles utilitzades per les persones afectades. 

La sarna produeix una picor intensa i severa, especialment durant la nit o quan augmenta la temperatura corporal i provoca una erupció a la pell, que inclou butllofes o pústules que es trenquen quan els afectats es rasquen. La malaltia compta amb un tractament que se sol administrar a través de cremes i locions i que elimina els àcars i els ous. 

Sant Pere de Ribes
Detecten un brot de sarna que afecta 400 persones a Sant Pere de Ribes | twitter

 

400 treballadors afectats per un brot de sarna a Sant Pere de Ribes

Ara fa un mes, el 12 de febrer, es va detectar un nou brot de sarna. En aquest cas, l'afectat va ser el centre sanitari Sant Camil, situat a Sant Pere de Ribes, al Garraf.El brot de sarna va arribar a afectar a 400 treballadors i va ser tot un problema per a l'hospital de referència de la comarca barcelonina que va tenir dificultats per cobrir el gran nombre de baixes que va registrar.


Comentaris

envia el comentari