rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ MÈTEO

Dissabte de ressol i vent, a l’espera de més pluges a partir del vespre

L’espectacular iot d’Steve Jobs, amarrat a Barcelona

Hi serà fins a finals de mes i és un dels projectes pòstums de l'empresari Steve Jobs
El iot d'Steve Jobs, al port de Barcelona | Twitter

 

El port de Barcelona compta aquests dies amb un visitant molt especial. ‘Venus’, el iot de luxe d’Steve Jobs, serà a la ciutat comtal fins a finals de mes i han estat molts els qui ja han mostrat la seva total estupefacció amb una embarcació de 78,20 metres d’eslora. Per als més curiosos, així mateix, també cal destacar que el iot està taxat en més de 100 milions d’euros i la seva tripulació és —atenció— de fins a 14 mariners.

 

El iot, però, no ha perdut l’essència de quan el gaudia el multimilionari cofundador d’’Apple’. I és que aquest, de fet, conserva la cabina amb un total de set iMacs de 27 polsades que serveixen per controlar el funcionament de la prestigiosa embarcació.

 

 

‘Venus’, la nineta dels ulls de Jobs

És el que va assegurar l'escriptor Walter Isaacson a la biografia autoritzada sobre la vida de l’empresari Steve Jobs. Aquest, de fet, detalla a la biografia 'Steve Jobs' la implicació de l'empresari californià en el projecte del iot.

 

 

Aquest, de fet, arriba a esmentar que el iot va patir una demora important abans d’estar a punt, ja que Jobs volia assolir la perfecció fins i tot a l’interior de la seva cridanera embarcació. Segons el seu biògraf, Jobs va arribar a «patir molt» per l’embarcació en veure que el càncer de pàncrees que patia —a causa del qual va morir el 5 d’octubre de 2011— podia deixar-lo sense veure el vaixell acabat.

 

 

El vaixell de vela més gran i car del món, a l’Escala

En motiu de la boda del magnat dels EUA, Kimbal Musk, el passat 30 de juny es va poder veure fondejant la Costa Brava el Maltese Falcon, el vaixell de vela més gran i car del món. El que més va cridar l’atenció, de fet, va ser l’escandalós i desorbitat preu de l’embarcació que va fer acte de presència a l’Escala: 90 milions d’euros.

 

 

El prestigiós veler es podia adquirir a partir d’un lloguer de 400.000 euros setmanals. O el que és el mateix, gairebé mig milió d’euros per només 7 dies.