Pablo Iglesias i Irene Montero, al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.

Irene Montero, positiu en coronavirus i Pablo Iglesias, en quarantena

Continua el degoteig continu de casos a tot Espanya

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha donat positiu en el test de coronavirus. El seu contagi obliga el vicepresident segons del govern espanyol, Pablo Iglesias, a estar-se en quarantena, segons ha confirmat Moncloa. A més, han informat que la resta de membres de l'executiu es faran les proves diagnòstiques aquest matí i donaran a conèixer oficialment els resultats a la tarda.

Pel que fa al Consell de Ministres extraordinari convocat per aquest migdia, només hi assistiran els ministres que siguin «necessaris» per a l'aprovació del pla de xoc contra l'epidèmia. A més, totes les reunions previstes a l'agenda del president, inclosa la que s'havia de fer amb els agents socials aquesta tarda, es faran per via telemàtica. El president Pedro Sánchez compareixerà en roda de premsa després del Consell de Ministres però les preguntes dels periodistes es faran també per via telemàtica.

«Em trobo bé»

Montero ha fet una publicació a Twitter, en la qual ha explicat que el passat dimecres va notar símptomes del coronavirus i que després de fer-se les proves ha donat positiu. «Romandré a casa amb la meva família i fent el meu treball per mitjans telemàtics fins que ho indiquin les autoritats sanitàries», ha comentat la ministra d'Igualtat, que també ha assegurat que es troba bé. 

Irene Montero ha aprofitat per recordar que «és fonamental que cada persona seguim les instruccions que ens donen en cada moment les autoritats sanitàries», per tal de cuidar-se a un mateix i per cuidar els més «vulnerables».