L'IRPF de les baixes de paternitat també es podrà reclamar

La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, ha confirmat que estan preparant la fórmula per fer efectiva aquesta devolució i també la dels permisos de maternitat

Els pares també podran reclamar l'IRPF de les seves prestacions
Els pares també podran reclamar l'IRPF de les seves prestacions | Cedida

La ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, ha confirmat que la devolució de l’IRPF no només s’aplicarà a les baixes de maternitat sinó que també es retornaran l’impost carregat en les baixes de paternitat.  El passat mes d’octubre el Tribunal Suprem dictava que les prestacions públiques per la baixa de maternitat estaven exemptes d’aquest impost. La sentència, però, no feia cap referència a les prestacions rebudes pels pares.      

L’Agència Tributària ha estat treballant conjuntament amb la Seguretat Social per confirmar quantes persones es podran beneficiar d’aquesta devolució. Els dos organismes públics han estat creuant les seves dades i s’espera que la setmana vinent estigui preparat un formulari únic per fer la reclamació.

Estant «ultimant» la fórmula per fer efectiva la devolució

Montero ha confirmat que ja es troben «ultimant» els detalls per fer front a aquesta devolució de la qual es calcula es podran beneficiar 1,1 milions de ciutadans, tant pares com mares. Segons la ministra, només queda acabar de definir «la part tecnològica» del procés abans que es comencin a realitzar les primeres sol·licituds.   

Els beneficiaris d’aquesta mesura podran demanar el retorn d’aquests diners si els van rebre en els anys fiscals no prescrits, és a dir, des del 2014. D’ençà que es va conèixer la sentència, la Seguretat Social va deixar d’aplicar aquesta retenció a les prestacions però Hisenda encara no havia establert si cobraria aquest impost en la pròxima declaració.

Passos per reclamar l’IRPF de les prestacions

Sigui per una baixa de maternitat o de paternitat, tothom haurà de seguir el mateix procediment per fer la reclamació d’aquest impost.  El primer pas serà indicar clarament en quin compte bancari es vol rebre aquesta devolució un cop sigui aprovada. 

Un cop presentada la sol·licitud, els tècnics de l'Agència Tributària hauran de contrastar la informació rebuda a través dels formularis. Quan la informació hagi estat verificada, cada sol·licitant rebrà, a través d'un SMS o correu electrònic, una notificació on se l'informa de l'estat del procés. Si tot és correcte, els arribarà una liquidació provisional de l'import que se'ls serà retornat, previsiblement, uns mesos després


Comentaris

envia el comentari