El primer ministre italià, Giuseppe Conte, en una compareixença amb motiu del coronavirus el 9 de març de 2020

Itàlia decreta el confinament a tot el país davant la crisi del coronavirus

Es tracta d'una mesura molt excepcional, que entra en vigor aquest mateix dimarts

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha decretat el confinament de tot el país davant la gravíssima expansió del coronavirus a la Península. Es tracta d'una mesura molt excepcional, que entrarà en vigor aquest mateix dimarts, i que se suma a la decretada a la part nord del país, que es va aprovar aquest cap de setmana.

«Tots els moviments estan prohibits»

A través d'una compareixença on ha estat acompanyat pel ministre de Relacions amb les Regions i sense cap element decoratiu més que la bandera italiana i la de la Unió Europea, el primer ministre ha explicat les motivacions d'aquesta decisió. «Tota Itàlia serà zona protegida. Ja no hi ha més zona vermella, verd o groga. Tots els moviments estan prohibits, excepte per necessitats provades», ha insistit Conte.

Segons el cap de l'executiu italià, la decisió arriba per protegir les persones més vulnerables, i afectarà un total de 60 milions de persones. El decret preveu la prohibició d'actes públics, el tancament de cinemes, teatres, gimnasos, discoteques, funerals i també casaments. Les escoles, instituts i universitats tampoc obriran les portes.