El govern espanyol vol reduir l'IVA en els productes d'higiene femenina

L'impost passaria d'un 10% a un 4% i es reduiria el preu de les compreses i els tampons

El IVA en los artículos de higiene femenina es del 10% en España.
El IVA en los artículos de higiene femenina es del 10% en España. | Aaron Fulkerson

Per fi ha arribat la mesura del govern espanyol que totes les dones estaven esperant. María Jesús Montero, ministra d'Hisenda, ha revelat aquest dimecres que el seu gabinet està estudiant la possibilitat de baixar l'IVA dels productes de l'anomenada 'taxa rosa', és a dir, aquells articles relacionats amb la higiene femenina.

Una petició des de feia molt de temps

Si finalment s'acaba duent a terme, serà una iniciativa molt aplaudida per totes les dones, ja que fa temps que s'estava demanant una mesura similar. D'aquesta manera, sembla que el govern de Pedro Sánchez ha posat els seus ulls en l'última onada feminista i ha optat per posar fi a una discriminació que les dones pateixen des de fa anys.

De fet, el nou president espanyol ha deixat clar des del primer moment que un dels punts claus per aquesta legislatura és el paper que han de jugar les dones, com ha deixat clar formant un executiu que per primera vegada a la història d'Espanya té més presència femenina que masculina. 

Ara deixa clar que no només eren paraules amb la nova mesura sobre l'IVA dels productes de 'taxa rosa'. D'aquesta manera, es reduirà el preu de les compreses, tampons i altres productes relacionats amb la higiene íntima, uns articles que les dones adquireixen mensualment per necessitat i que avui dia tenen un IVA del 10%.

Així, la intenció és passar d'un interès de tipus reduït a un superreduït, que es correspondria amb un 4% d'IVA. A més, també s'inclourien en aquesta reforma productes com els bolquers de nadó, un producte de primera necessitat per a les famílies i que actualment suposa una despesa massa elevada.

Igualar les baixes per maternitat i paternitat

Els productes de 'taxa rosa' no seran els únics que veuran reduït el seu IVA. Montero ha aprofitat la sessió de control al Govern en el Ple del Congrés dels Diputats per explicar la intenció de reduir també l'IVA en alguns productes cultural, encara que no ha especificat quins. 

La reducció de l'IVA en els articles d'higiene femenina serà la primera mesura en favor de les dones però no l'última. I és que Pedro Sánchez també ha informat sobre les seves intencions d'igualar en remuneració i temps les baixes de paternitat i maternitat. Una mesura que també serà molt celebrada per la societat.


Comentaris

envia el comentari