El primer premi de 'La Grossa' és el 56.795

Les recaptacions del sorteig serveixen per contribuir en la millora dels aspectes socials
Imatge dels bitllets de 'La Grossa', el sorteig que ha repartit milers d'euros | CatalunyaDiari.cat

 

Ja ha sortit el primer premi de 'La Grossa de Cap d'Any' i els afortunats han estat els qui tenien el número 56.795. Els guanyadors rebran 100.000 € per cada bitllet de 5 €.

 

Així mateix, el premi ha caigut a de Vilassar de Mar i Campdorà. Aquesta localitat, de menys de 200 habitants, ja va repartir un segon premi l'any passat. 

 

El millor premi dels cinc sortejos reparteix fins a 8.500.000 € entre els 85 bitllets guanyadors, tot i que no sempre es venen la totalitat dels números. En aquest cas, estem parlant de rebre 20.000 € per euro jugat. En acabar la jornada d'avui, s'han repartit un total de 34 milions d'euros entre tots els sortejos.

 

La trajectòria de 'La Grossa'

Catalunya té la seva pròpia loteria de nadal des de l'any 2013, moment en què va néixer 'La Grossa de Cap d'Any'. En tot aquest temps han treballat amb l'objectiu de convertir-se en «la loteria de tots els catalans» i, de fet, ja són cinc anys els que porten repartint premis que ens omplen de felicitat.

 

A més, enguany, la Generalitat va ampliar els seus horitzons celebrant 'La Grossa de Sant Jordi', el passat dijous 27 d'abril. De fet, es va fer coincidir amb la commemoració dels 30 anys de vida de la Loteria de Catalunya.

 

Les tradicions catalanes reforçades

La imatge de 'La Grossa' que es promociona és un capgròs, símbol de les festes populars celebrades al territori català. Tots hem vist milers de capgrossos de tot tipus al nostre poble o ciutat i aquesta característica permet enfortir els vincles entre els organitzadors del sorteig i la ciutadania. A més, és una forma de promoure la cultura i les tradicions catalanes. De fet, el mateix sorteig de Sant Jordi fa destacar encara més aquesta típica festivitat.

  

Un gran compromís social

El seu principal objectiu és ajudar a la societat amb aportacions als programes socials del departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Sobretot, han centrat la seva atenció en accions dedicades als infants, a les persones amb discapacitats i a la gent gran.

 

D'aquesta manera, al llarg dels anys s'ha contribuït en els programes d'atenció a les famílies en situació de risc i en els serveis d'atenció domiciliària per a persones amb dependència. També s'ha ampliat el rang d'ajuts al programa d'Atenció Social a les persones amb discapacitats i s'han millorat instal·lacions i equipaments de centres residencials i diürns.