Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un guàrdia civil de trànsit demanant la documentació a un conductor

Ja no et podran multar: la DGT elimina la sanció més molesta per als conductors

La DGT suprimeix una de les multes més freqüents

La DGT ja no et podrà multar, si més no, per un motiu molt comú i polèmic. Trànsit contempla una sèrie de novetats per a les pròximes setmanes, entre les quals hi ha l'eliminació d'una de les multes més freqüents i que més molesta. A partir d'ara, els agents de policia ja no podran sancionar ningú per això.

És cert que entre les més comunes hi ha les multes per excés de velocitat, sobretot en autovies. A més, cal fer una menció especial a aquelles que estan relacionades amb els elements de seguretat del vehicle o amb les distraccions. L'ús del mòbil al volant es penalitza i continua sent una assignatura pendent per als conductors.

La multa que la DGT ha decidit eliminar: ja no et sancionaran

Durant els darrers anys han intentat endurir-les el màxim possible perquè no incorrin en aquestes il·legalitats. Tanmateix, també n'hi ha d'altres que poden passar més desapercebudes i que també empenyen molts usuaris a passar per caixa. No revesteixen de tanta gravetat, però la multa no ens la treu ningú. Parlem del fet d'haver de portar amb nosaltres el carnet de conduir cada cop que agafem el cotxe. Molts conductors solen deixar-lo al mateix automòbil, mentre que altres prefereixen guardar-lo a la cartera juntament amb la resta de documents.

Guàrdia civil
Un guàrdia civil en un control de Trànsit. | Guardia Civil

L'obligatorietat de portar el carnet sempre ha generat força controvèrsia. Molta gent pensa que no té gaire sentit en aquesta època. Avui dia hi ha uns quants avanços tecnològics que ens permeten portar-lo al mòbil o en qualsevol altre format.

Per què decideixen eliminar aquesta multa?

Per tant, cada vegada que t'aturin els agents de Trànsit no hauràs de mostrar el carnet. Ells podran comprovar les teves dades de manera telemàtica i, en qüestió de segons, sabran si disposes del permís i si està en vigor. També tenen la possibilitat d'estar al corrent sobre altres possibles infraccions o causes judicials obertes.

D'aquesta manera ja no serà obligatori portar amb nosaltres el carnet de conduir quan agafem el cotxe. Abans era imprescindible per no acabar sancionat, però a partir d'ara n'hi haurà prou amb identificar-se davant dels agents. Per exemple, amb el nostre DNI podran fer totes les comprovacions que calguin. Tot i això, des de la DGT recomanen viatjar sempre amb el carnet de conduir, sobretot perquè agilitzarà qualsevol procés.

Dona agafant un carnet de conduir espanyol.
Ja no serà obligatori portar sempre el carnet de conduir. | EFE

Els nous senyals de la DGT

La DGT es prepara per afrontar al llarg de les pròximes setmanes una sèrie de modificacions al reglament de circulació. També hi haurà novetats quant als senyals de trànsit: feia 18 anys que no els actualitzaven i ara pretenen adaptar-se millor a l'evolució de mobilitat de la societat.

Aquesta norma tracta d'incrementar el poder comunicatiu dels senyals i facilitar la compressió per part dels ciutadans. L'objectiu essencial és que ajudin a satisfer les necessitats dels usuaris i aportin més seguretat a les diferents vies. Aquesta senyalització patirà canvis pel que fa a dimensions i configuració. En el cas d'aquelles que incloguin vianants, la silueta estarà més clara i contornejada. Hi haurà nous senyals associats amb l'ús de bicicletes i els passos de vianants combinats.

A més, s'apreciarà una modernització en els dissenys pel que fa a determinades classes de senyals, per exemple, aquells que tinguin com a protagonistes els trens i motocicletes, però també els que indiquin proximitat a zones escolars.

També volen millorar la visualització, de manera que alguns elements substituiran el gris pel negre per situar-se sobre un fons blanc. Tot això intenta que tant vianants com conductors i ciclistes puguin circular més segurs i reduir la sinistralitat.