Jair Bolsonaro anuncia que ha donat positiu per Covid-19

El president brasiler afirma que s'està tractant amb cloroquina i que una radiografia de tòrax ha revelat que els seus pulmons estan «nets»

Imatge del president del Brasil, Jair Bolsonaro, amb una mascareta blanca
Jair Bolsonaro ha confirmat que està infectat de coronavirus, després de fer-se la prova diagnòstica aquest dilluns. | EFE

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, de 65 anys i un dels més escèptics del món sobre la gravetat del coronavirus, ha informat aquest dimarts que ha donat positiu per la Covid-19 i que ha començat un tractament amb cloroquina, un fàrmac per tractar la malària que no ha demostrat resultats positius davant la malaltia i que, segons la majoria d'experts, podria provocar efectes secundaris perillosos.

«Va començar diumenge amb una lleu indisposició», va dir el mateix mandatari a periodistes en la seva residència oficial, assegurant que se sent «perfectament bé». Tot i això, alguns mitjans apunten que Bolsonaro ha patit febre i presentava una reducció de la saturació d'oxigen en sang. En la tarda d'aquest dilluns, el president brasiler va ser atès en un hospital militar on se li va realitzar una radiografia dels pulmons que va revelar que estaven «nets».

La d'aquest dilluns ha estat la quarta prova diagnòstica de la Covid-19 que s'ha realitzat al president brasiler. Les altres tres proves anteriors van resultar negatives, tot i que van generar controvèrsia perquè Bolsonaro no va revelar de manera íntegra el seu resultat.

El negacionista del virus

Durant els últims mesos, Bolsonaro ha desafiat gairebé diàriament el coronavirus, arribant a qualificar-lo de «petita grip». El president brasiler, seguint la manera de fer del president dels Estats Units, Donald Trump, ha circulat pels carrers en plena quarantena, ha assistit a actes públics sense la mascareta preceptiva, abraçant i besant persones que se li acostaven sense cap cura i amb un menyspreu constant davant la malaltia.

Tot i això, en la jornada d'aquest dilluns se'l va poder veure amb mascareta, respectant el distanciament social amb els seus col·laboradors i sense tocar ningú. Bolsonaro va explicar que només seguia les indicacions que havia rebut del seu metge, després de mostrar símptomes compatibles amb el virus.

El Brasil ha esdevingut un dels països més afectats per la pandèmia de coronavirus, sumant 30.000 nous infectats al dia. El país sud-americà ha registrat més de 65.000 morts i més d'1,6 milions de casos positius, després d'una discutible estratègia sanitària, que ha suposat la dimissió d'un ministre de Sanitat i el cessament d'un altre.


Comentaris

envia el comentari