Japó allarga les vacances escolars per l’onada de calor

La mesura afecta a més del 50% de les escoles del país nipó amb la previsió que les temperatures freguin els 40º

Japó viu aquest estiu unes de les pitjors onades de calor de la seva història que estan complicant i molt el dia a dia dels seus habitants. Davant de l’excepcionalitat de la situació, el Ministeri d’Educació nipó ha instat a les escoles de primària i secundaria del sud del país a allargar una setmana les vacances escolars, ja que es preveuen temperatures de prop de 40º.

Les classes havien de començar aquest passat dilluns, 27 d’agost, però amb l’enèsima onada de calor que pateix aquests dies el país, un total de 90 escoles de sis ciutats del sud del país, que representen poc més del 50% dels centres nipons, han posposat l’inici del curs fins el proper dilluns 3 de setembre.   

Poc preparats per a tanta calor

L'onada de calor està dificultant el dia a dia al Japó
L'onada de calor està dificultant el dia a dia al Japó | EFE

 

Moltes de les instal·lacions escolars del Japó no estan preparades per afrontar temperatures tan extremadament altes, ja que aquest 50% de centres no compten amb aire condicionat, cosa que fa augmentar el risc de cops de calor entre els nens. 

Només a la ciutat de Nakama, al sud del país, 10 escoles han aplaçat l’obertura del curs tot i que l’ajuntament hi va instal·lar aires condiciones fa anys. A més, també s’han adoptat mesures com ara escurçar els horaris en alguns centres, mentre que en algunes escoles on sí que hi ha aire condicionat es manté el calendari escolar previst per facilitar la vida laboral als pares. 

Una onada de calor mortal

La calor més intensa es viurà aquesta setmana al sud del país, on es poden arribar a fregar els 40º. Una situació que arriba després que el passat mes de juliol el país nipó ja visqués una altra onada de calor que va ser mortal i de rècord.

En aquella ocasió, les temperatures van batre tots els rècords superant els 40º, deixant un rastre desolador de fins a 65 persones mortes, entre elles un nen de 6 anys que participava en una excursió a l’aire lliure i va patir una insolació.