YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Jaume, l'empresari català que es va quedar atrapat 8 anys a Hondures amb la seva filla

Publicarà el seu propi llibre on explica tota l'aventura que ha viscut al país americà

En Jaume i la seva filla han viscut 8 anys atrapats a Hondures | Cedida

En Jaume Costa és un antic empresari català, dedicat a la fabricació i muntatge de mobles. Va decidir tancar l'any 2011, en plena crisi econòmica, per tal de marxar cap a Hondures, el país natal de la seva dona. D'això ja en fa vuit anys, i el que no esperava ell de cap de les maneres era que tot seria una enganyifa.

En Jaume Costa, nascut l'any 1963 a Badalona, va conèixer a Yeni Aguilar, una jove de 22 anys —en aquell moment, quan Costa en tenia 41—, a una discoteca de Girona. Només dos anys després, es van casar. El que no sabia en Jaume en aquell moment és que Yeni havia estat enviada a Espanya pels seus pares per allunyar-la del seu vertader enamorat.

«Ella va pensar que els seria més fàcil si aconseguia la nacionalitat espanyola»

Yeni tenia un passat que Costa no coneixia: tenia el seu amor a Hondures, amb el qual havia intentat fugar-se. Tots dos van aconseguir entrar il·legalment als Estats Units, però igualment no es podien mantenir durant molt de temps en aquella situació. «Amb el passaport hondureny és complicat quedar-te a Nord-amèrica, i ella va pensar que els seria més fàcil si aconseguia la nacionalitat espanyola», ha explicat Costa a 'El Periódico'.

El 7 d'octubre de l'any 2010 va néixer Rubí, la filla que tenen en comú Aguilar i Costa. Quan la nena tenia només dos mesos de vida, van decidir viatjar fins a Hondures, d'on no en podrien sortir fins vuit anys més tard.

Estafat pels seus propis sogres

Costa explica que van enviar més de 150.000 euros als seus sogres per tal de poder muntar una plantació de cafè. «La meva dona i la seva família em van convèncer, al·legant que els tràmits bancaris eren molt costosos i lents a Hondures, sobretot si ets de l'estranger, i que una vegada allí ho arreglaríem». Tot i aquestes promeses, els fets van ser molt diferents.

Els pares de Yeni van utilitzar tots els diners per a construir un hort i cultivar diferents vegetals en les seves terres, per a després vendre'ls i poder controlar els beneficis. «Els vaig preguntar al respecte i tot eren excuses i evasives», va assegurar Costa. A més que la seva actitud no va canviar. Va arribar el punt en el qual Aguilar li va demanar el divorci, i una nit «ja no va tornar».

Costa va poder assabentar-se, gràcies a l'ajuda i la investigació del Jutjat Penal de Tegucigalpa, que la seva exparella havia fugit una altra vegada fins a Catalunya per a poder aconseguir el passaport espanyol i poder tornar als Estats Units amb el seu amor vertader. Va ser llavors quan va conèixer quin havia estat el seu pla des de l'inici.

Yeni va intentar en diverses ocasions segrestar a la seva pròpia filla |

 

Matrimoni per interès

«Ella no em va voler demanar el divorci, perquè encara no havia obtingut el passaport espanyol», ja que al contraure matrimoni havia passat a obtenir la nacionalitat. En aquell moment, Costa va voler tornar a Catalunya, per tal de tenir una vida normal. El primer contratemps que es va trobar va ser que, a l'aeroport, no van deixar passar a la seva filla perquè no tenia el permís de la seva mare.

Va ser aquí quan van començar els contra temps que van durar vuit anys. Costa va intentar reprendre la seva vida a Hondures, però li va ser molt complicat. Rubí i ell van viure durant molts anys, gairebé, en situació d'indigència. Per altra banda, en Jaume assegura que Yeni va intentar segrestar a la seva pròpia filla «fins a dues vegades».

A més, l'any 2014, el pare va rebre una demanda de la mare, en la qual denunciava que ell no li estava pagant cap mena de pensió, i li volia prendre la custòdia de Rubí. Per això, en Jaume es va voler queixar: «Però si era jo el que es feia càrrec de la nostra filla!». A més, aquesta notificació de denúncia adjuntava un document de divorci, el qual Costa assegurava que «mai havia firmat».

En cerca i captura per falsificació documental

Finalment, un advocat del consultori jurídic gratuït de la Universitat Autònoma d'Hondures es va fer càrrec de la situació d'en Jaume. Van descobrir que Yeni havia pagat als seus advocats i un notari per a falsificar el divorci, a més de subornar el primer advocat que va tenir Costa perquè el fes perdre la custòdia de Rubí. Avui dia, Yeni és una persona en cerca i captura per l'FBI i la Interpol per falsificació documental.

El passat dia 8 de març del 2019, Rubí i en Jaume van poder tornar a Catalunya. A Hondures ja es van fer coneguts, i arriben aquí per a donar a conèixer la seva història. Costa publicarà el llibre 'Las dos caras de la moneda', el qual explica tot el seu recorregut per a poder tornar a casa amb la seva filla, sans i estalvis.

També et pot interessar...


Comentaris
Rosa
Doncs què vols que et digui, si un pensa que una noia de 22 anys s'enamora d'ell que en té 40 doncs... encara nassa poc.

envia el comentari