Jaume Padrós demana un confinament «curt però intens» per tallar la tercera onada

El president dels metges barcelonins ha alertat que «el que fem en els pròxims dies, sent dates que inciten a la mobilitat i als contactes, segur que tindrà una repercussió directa»

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós
Jaume Padrós ha demanat un confinament domiciliari de curta durada per tallar la tercera onada del coronavirus. | ACN
 

El Col·legi de Metges de Barcelona, a través del seu president, Jaume Padrós, ha demanat que es decreti un confinament domiciliari per tal de frenar la Covid-19 abans de la nit de Cap d'Any. Ho ha dit en una entrevista al programa 'Hora 25' de la Cadena Ser, en què ha apostat també perquè aquesta mesura s'allargui també els dies posteriors. «Cal planejar la possibilitat d'un confinament general, curt però intens, perquè si no tindrem un mes de gener molt dur, ja s'està bé», ha afirmat Padrós.

En aquest sentit, ha alertat que «el que fem en els pròxims dies, sent dates que inciten a la mobilitat i als contactes, segur que tindrà una repercussió directa». El president dels metges barcelonins ha afegit que «això se'ns pot disparar moltíssim més. Ens hem de plantejar si estem disposats al fet que aquest país tingui la quantitat de morts que està acumulant per guardar el difícil equilibri entre l'economia i la salut». Així ha recordat que «jo tinc l'obligació de defensar el sistema sanitari d'una situació que veiem molt amenaçadora».

Sobre la situació actual, Padrós ha manifestat que «no podem responsabilitzar només als que no actuen de manera adequada. És obvi que existeix aquest factor, però també que el virus muta i que estem en una època hivernal». Per tot això, ha alertat que «la tercera onada és aquí i, encara que vegem la llum de les vacunes al final del túnel, diuen que la nit més fosca es dona just abans de l'alba. Podem estar davant la situació més complexa des del principi de la pandèmia»

A la Comunitat de Madrid també hi ha preocupació

Al mateix programa de la Cadena Ser, el president del Col·legi de Metges de Madrid, Manuel Martínez, també s'ha mostrat preocupat «pel que ens ve damunt i pel que ja tenim», en referència a l'increment de pacients ingressats, tant en planta com en les unitats d'UCI.

Martínez, en declaracions al programa 'Hora 25', ha explicat que «la situació és molt preocupant. Apel·lo a la responsabilitat que hem de tenir per tal de no agreujar aquesta situació». En aquest sentit, ha demanat que la nit de Cap d'Any se celebri «a casa i sense convidats ni desplaçaments, independentment del que diguin els nostres governants. El més important és la responsabilitat individual de cadascun».


Comentaris

envia el comentari