Javier Tebas, en el punt de mira per un «brot negligent» de Covid a la Lliga espanyola

La Lliga va autoritzar el dilluns el viatge del Fuenlabrada a la Corunya tot i que diumenge hi havia quatre positius en la plantilla

Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol a Espanya, en un acte oficial
Javier Tebas és el gran assenyalat per haver autoritzat el viatge del Fuenlabrada a La Corunya | Catalunya Diari

El pla de Javier Tebas per acabar les competicions de la Lliga de futbol a Espanya com fora anava de meravella. Fins dilluns a la tarda. Amb la Lliga de Primera finalitzada, la Covid-19 va fer la seva aparició en l'últim partit de l'última jornada de la segona divisió que havia d'enfrontar al Fuenlabrada amb el Deportivo, a La Corunya.

El coronavirus va fer estralls en diversos jugadors del Fuenlabrada i va obligar a suspendre el seu partit a Riazor. Això va desencadenar una tempesta que continua oberta entre acusacions de negligència i adulteració de la competició amb un assenyalat: Javier Tebas. Segons les dades d'ahir dimecres de la Direcció General de Salut Pública de Madrid, al brot de Fuenlabrada hi ha 11 positius i 96 contactes en seguiment, la meitat d'ells vinculats a l'equip de futbol. Aquest és últim balanç del rebrot que es va iniciar el diumenge, quan una de les proves PCR va dictaminar 4 positius en l'equip.

Tot i els resultats, la Lliga va autoritzar el desplaçament amb 47 persones, que va tenir lloc dilluns a les 10 del matí. El portaveu del BNG, Néstor Rego, el va descriure com una «actitud negligent i presumptament delictiva» al «posar en risc la salut» dels corunyesos. L'alcaldessa, Inés Rei, ha anunciat que portarà el cas a la Fiscalia avui mateix.

Un cop aterrats a Galícia, els esdeveniments es van succeir. La Lliga va conèixer que hi havia vuit positius més i es va reunir amb la Federació i el Consell Superior d'Esports, que van determinar la suspensió del Depor-Fuenlabrada. La resta de la jornada es va mantenir, el que suposa un greuge per a altres clubs que ocupen els llocs de play-off.

És el cas de l'Elx, per exemple, que perdrà el seu lloc de play-off si el Fuenlabrada puntua davant un rival ja descendit que ni tan sols es planteja disputar el partit. Mentre el Depor demana una Lliga de 24 equips i l'Elx sol·licita la derrota del Fuenlabrada per incompliment del protocol, els jugadors del quadre madrileny segueixen tancats en un hotel de La Corunya.

El Fuenlabrada es defensa

Per la seva banda, el president del Fuenlabrada, Jonathan Praena, va intentar rentar la imatge de la seva entitat carregant les culpes sobre la Lliga en ple caos. Va negar qualsevol intent d'avançament del viatge de tornada i va defensar la presència de la seva expedició a la Corunya. El club ha emès un comunicat oficial donant la seva versió.

Segons el president, «els viatges els organitza la Lliga, nosaltres som uns manats». Diu que «ningú ens va comunicar que anàvem a tornar abans i més quan van sortir 6 positius i calia estar confinats» i lamenta «la manca d'empatia» dels seus rivals. En la seva opinió, «ningú coneix a virus ni el que triga a brolles. Quedar-se per por era injustificable».


Comentaris

envia el comentari