Viatgers i membres d'aerolínies amb màscares durant la crisi del coronavirus, a l'aeroport de Hong Kong

Jiangwei, una ciutadana xinesa a Catalunya en quarantena voluntària pel coronavirus

La dona va viatjar a la Xina el passat 9 de gener per celebrar l'Any Nou Xinès el mateix dia que l'OMS confirmava l'existència d'un nou virus

Jiangwei és una de les ciutadanes i centenars de ciutadans xinesos que, voluntàriament, han decidit posar-se en quarantena per seguretat davant l'alerta sanitària del coronavirus. Fa ja 22 anys que viu a Catalunya, a Berga, però és oriünda de Qingtian, situada a 1.000 quilòmetres de Wuhan, l'origen del brot víric. Segons ha explicat en una entrevista a 'El Caso', avui es compleixen 12 dies de la seva quarantena  de dues setmanes, que està realitzant sense companyia.

Jiangwei, que anhela l'arribada de dimecres per a poder reunir-se de nou amb la seva família, ha explicat al mitjà que el passat 9 de gener va viatjar a la seva ciutat natal per celebrar l'Any Nou Xinès amb els seus familiars que resideixen a la Xina. El seu marit i el seu fill es van quedar a Berga. En el mateix dia que va emprendre el viatge l'Organització Mundial de la Salut (OMS) parlava per primera vegada i oficialment d'un nou coronavirus i l'aïllament d'una persona hospitalitzada a Wuhan. Vint dies després va confirmar-se un cas de contagi del virus a Qingtian, el dia en què Jiangwei tornava a la seva casa a Catalunya.

La organització de la família

Consegüentment, Jiangwei va decidir usar, fins a l'últim moment, una mascareta. El seu marit i un amic van anar a buscar-la amb dos cotxes perquè ella pogués conduir-ne un sense acompanyant durant el trajecte a casa —en el qual, evidentment, també portava la mascareta. Ara, ja a casa, compta les hores per poder fer vida normal, mentre llegeix, escolta música o mira la televisió.

Viu en una casa de dues plantes amb el seu fill i el seu marit, però ells, ara mateix, resideixen en el primer pis. Ell li prepara l'esmorzar, el dinar i el sopar cada dia deixant-li la safata al balcó amb la finalitat d'evitar qualsevol contacte. «Ho faig per seguretat: per la meva seguretat, per la de la meva família i per la de tots», indica la dona al mitjà. Paral·lelament, assegura que està preocupada pel seu país, però no té por per ella ni per la seva família a  la Xina. «Sé que no els passarà res perquè si no hi ha contacte amb algú contagiat, no hi ha cap perill».

  

També et pot interessar...