Joan Maria Pou en una imatge d'arxiu

Joan Maria Pou es torna viral amb una foto d'Aràbia Saudita

Es poden veure unes dones tapades amb burca i una nena asseguda amb roba occidental al seu costat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La platja de Jiddah.

Una publicación compartida por Joan Maria Pou (@fotlipou) el

El popular locutor de Rac1, Joan Maria Pou, està cobrint la Supercopa d'Espanya 2019-20 que se celebra aquests dies a Yeda, a Aràbia Saudita.

El periodista està aprofitant l'estada a aquest país per a impregnar-se de la seva cultura i conèixer quins són els costums més arrelats entre els seus ciutadans. En aquest sentit, Pou s'ha atrevit a publicar una imatge al seu perfil d'Instagram que no ha deixat indiferent a ningú. Concretament, es tracta d'una  imatge a la platja de Jiddah en la qual es poden veure unes dones tapades amb burca i una nena asseguda amb roba occidental al seu costat.

Els comentaris d'una fotografia que s'ha fet viral

La fotografia, que no ha trigat en fer-se viral, mostra l'habitual vestimenta de les dones en aquest país que, malgrat estar a la platja a altes temperatures, segueixen portant-la com a símbol de la seva religió.

Tot i que Pou només ha acompanyat la fotografia amb la frase que il·lustra la ubicació de la seva captura, els comentaris dels seus seguidors sí que han reflectit el seu malestar pel fet que les dones hagin de cobrir tot el seu rostre i cos per a poder sortir al carrer. «Trist i vergonyós», «Fa pena, cultures diferents que jo no puc entendre» o «Terrible», són alguns dels missatges que es poden llegir a la fotografia publicada pel periodista.

Més imatges de la realitat d'una ciutat llunyana

Però aquesta no ha estat l'única realitat que Pou ha volgut mostrar a través del filtre de les xarxes socials, ja que se l'ha pogut veure per cèntrics carrers que radiografien la rutina del país. Això no obstant, el gran estadi de futbol on es durà a terme la Supercopa, el King Abdullah Sports City, sembla extrets d'una societat 100% occidental a la qual, aparentment, no li falta cap mena de luxe. D'aquesta forma, es pot entendre una mica més la diferència social i cultural que pot arribar a haver-hi en una mateixa ciutat.

També et pot interessar...