Joan Pera i les Torres Humanes de Tànger, plats forts dels Teatres de Valls

Ja s'ha presentat la programació dels Teatres de Valls per a la propera temporada de tardor, que vol posar en valor el dramaturg vallenc Pere Mialet

Aquest dijous, dia 26 de juliol, s'ha presentat la nova programació de la temporada de tardor dels Teatres de Valls. La comèdia 'El fantasma de Canterville', amb un ampli elenc liderat per Joan Pera,  s'incorpora a l'abonament   —en el qual és baixa per maternitat el muntatge preanunciat amb Mar Ulldemolins— essent un dels plats forts de la programació. 

L'altre espectacle destacat és la proposta internacional de les Torres Humanes de Tànger del Groupe Acrobatique de Tànger, que ha aconseguit gran fama internacional. També s'espera l'actuació de la Johann Strauss Orchestra & Strauss Festival Ballet Ensemble de Viena. A més, es farà un especial homenatge a l'escriptor i dramaturg vallenc Pere Mialet, de qui es commemoren cinquanta anys de la mort. Juntament amb el concert de l'Orquestra Càmera Musicae amb la violoncel·lista Mariona Camats, l'homenatge se suma a 'Les noies de Mossbank Road', amb un elenc format per Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat, i a la tragèdia de repartiment ampli 'Èdip', liderada per Julio Manrique, tots inclosos a l'abonament.

La nova temporada de tardor la configuraran en total una vintena d'espectacles, nou d'ells per a adults, vuit per a públics familiars i tres per a escoles, que generen un total de 28 funcions, ja que algunes obres es repeteixen. A més, hi ha programades set activitats dins la línia de l'Escola de l'espectador i dues exposicions al vestíbul del Teatre Principal. 

Els espectacles més destacats

El primer dels espectacles destacats és el nou espectacle de Joan Pera, una hilarant comèdia anomenada 'El fantasma de Canterville',  encapçalada, com no pot ser d'altra manera, per un geni del teatre i de l'humor com és Pera. Cal recordar que substituirà en una altra ocasió al muntatge de Mar Ulldemolins.

Quant a les Torres Humanes de Tànger,  es tracta de catorze acròbates i músics marroquins extraordinàriament qualificats que condueixen els espectadors cap a un viatge des de la bullícia d'un mercat fins als cafès i platges de Tànger.  'Halka', el nom de l'espectacle, és també el mot que descriu el cercle format per una multitud reunida al voltant d'intèrprets de carrer, cantants o acròbates, com succeeix a la plaça Djemà-el-Fna a Marraqueix. Inspirats en ella, els acròbates combinen acrobàcies tradicionals i contemporànies i piràmides humanes compartint històries amb humor i amb una energia autèntica que enganxa.

Per últim, aquesta tardor també arriba una de les produccions nadalenques més famoses d'Europa,  avalada per dècades d'experiència i cinc milions d'espectadors en tot el món, el Concert de Cap d'Any amb la Johann Strauss Orchestra & Strauss Festiva Ballet Ensemble. L'espectacle inclou els títols més coneguts del vals, que aniran acompanyats de preciosos números de ball que realcen el resultat artístic.

Novetats en els abonaments

Per primera ocasió, l'abonament al Centre Cultural es podrà adquirir també pels canals en línia i telefònic de Ticketea. El dimecres dia 12 de setembre es posaran a la venda els abonaments, tant a les taquilles com a la web de Ticketea i al telèfon 902 044 226.

La Xarxa de Cultura de Valls vol destacar la fidelització del públic que assisteix assíduament als Teatres.  En aquest sentit, ja són 2.256 les persones que disposen del nou Carnet dels Teatres de Valls, que permet notables avantatges en els preus de les localitats i promocions especials.

La presentació de la programació s'ha fet aquest matí.
La presentació de la programació s'ha fet aquest matí. | Cedida

 

Tota la programació teatral

Divendres 5 i Dissabte 6 d’octubre. 21 h. Teatre Principal

  

Teatre

  

Grup del Teatre Principal

  

Homenatge a Mialet

  

Retrobant autors teatrals vallencs

Aquest any se celebra el 50è aniversari de la mort de Pere Mialet i Rabadà. El Grup del Teatre Principal i la família de l’artista han volgut retre un homenatge a qui va ser un dels creadors teatrals més prolífics de la nostra ciutat. Després de molts anys sense ser representat, la seva obra tornarà a l’escenari del Teatre Principal.

  

Estrena absoluta

Preus: 10 euros / 8 euros Carnet Amics del Teatre

  

Copresentat amb el Grup del Teatre Principal

Dissabte 20 d’octubre. 21 h. Centre Cultural. Fira de Santa Úrsula

  

Circ. Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

  

Groupe Acrobatigue de Tanger

  

Halka

  

Acrobàcia patrimonial del Marroc

Catorze acròbates i músics marroquins extraordinàriament qualificats condueixen els espectadors cap a un viatge des de la bullícia d’un mercat fins als cafès i platges de Tànger. 'Halka' és el mot que descriu el cercle format per una multitud reunida al voltant d'intèrprets de carrer, narradors, cantants i acròbates, com succeeix a la plaça Djemà-el-Fna a Marraquèix, proclamada Patrimoni Immaterial de la Humanitat precisament per aquesta història viva. Inspirats en ella, combinen acrobàcies tradicionals i contemporànies, piràmides humanes i «voltejadors» compartint històries amb humor i amb una energia autèntica i magnètica. 

  

Direcció: Abdeliazide Senhadji

Preus:  22/24 euros; 16/18 euros. Carnet Amics dels Teatres; 6 euros, castellers de les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls

Dissabte 27 d’octubre. 21 h. Centre Cultural Abonament

  

Teatre

  

El fantasma de Canterville, d’Oscar Wilde

  

Protagonitzat per Joan Pera, Pep Sais, Òscar Castellví, Betsy Túrnez, Elisabet Casanovas i David Olivares

Lord Canterville convida l’empresari nord-americà Hiram S. Otis i la seva família a passar el cap de setmana al seu antic castell a Anglaterra. Els adverteix que el fantasma de Sir Simon de Canterville, avantpassat familiar, vaga per la casa d’ençà que assassinà la seva esposa. Però els nous inquilins no fan cas i es burlen del fantasma que, a fi de mantenir intactes la reputació i l’honor, farà tot el possible per atemorir-los. Joan Pera es posa en la pell d’un dels grans personatges de la literatura universal.

Direcció: Josep Maria Mestres

  

Adaptació: Joan Yago

  

Copresentat amb Focus

Preus: 22/24 euros; 16/18 euros Carnet Amics dels Teatres

Divendres 16 de novembre. 21 h. Centre Cultural Abonament

  

Teatre

  

Sílvia Munt dirigeix

  

Les noies de Mossbank Road, d’Amelia Bullmore

  

Protagonitzat per Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura

  

L’emotiva crònica d’una amistat

La història de l’amistat sorgida en un espai de llibertat com és un pis d’estudiants. Les protagonistes, entre els divuit i els dinou anys, fan l’estirada juntes i descobreixen qui són per primera vegada. Tot i les diferències, acaben transformant la casa en una nova llar i formen una nova família. En aquesta època construiran a Mossbank road el que serà per sempre el seu refugi, on sembla que res dolent no els pot passar. La cara més fosca de la vida interromprà el paradís. Un fet inesperat les afectarà profundament i marcarà les decisions per determinar el futur.

Direcció: Sílvia Munt

  

Producció: Bitò

  

Copresentat amb Bitò

Preus: 22/24 euros; 16/18 euros Carnet Amics dels Teatres

Escola de l’espectador

  

Col·loqui postfunció amb les actrius

  

Cafeteria del Centre Cultural

Dissabte 24 de novembre. 22 h. Teatre Principal 

  

14è Guant. Titelles i música electrònica en viu

  

Rocamora Teatre

  

Identitats

Rocamora, amb Carles Cañellas al capdavant durant més de 40 anys de professió, ha participat en 278 festivals de teatre, repartits per 23 països en quatre continents, i treballat fins en 6 idiomes. Proposa un treball per a joves i adults, on combina la puresa del titella de fil, amb la manipulació més acurada possible i una exploració de les enormes capacitats dramàtiques del ninot, que es mou també al ritme de coreografies contemporànies, amb música electrònica i retroprojeccions de vídeo-art.

  

Estrena de la  versió amb música electrònica i audiovisuals en directe

Preus: 14 euros / 12 €euros Carnet Amics dels Teatres

  

Dimarts 27 de novembre. 19.30  h. Teatre Principal · Escola de l’espectador

  

Presentació de la nova temporada 2019

  

Accés lliure

Dissabte 1 de desembre. 21 h. Centre Cultural  Abonament

  

Teatre

  

Oriol Broggi dirigeix

  

Èdip de Sòfocles

  

Protagonitzat per Julio Manrique, Carles Martínez, Marc Rius, Mercè Pons, Ramon Vila, Miquel Gelabert i Clara de Ramon

  

Una revisió d’una gran tragèdia grega al segle XXI

Èdip regna la ciutat de Tebes amb la seva esposa Jocasta, vídua de Lai, el rei mort. Colpejada la ciutat per nombrosos mals, el poble demana ajut al rei i ell els promet venjança. Des de Delfos, Creont porta una mala notícia: qui va matar Lai és el causant de la tragèdia i només el seu càstig pot salvar al ciutat. Quan el rei de Corint, Pòlib –a qui Èdip considera el seu pare– mor, arriba la veritat: Èdip és el causant dels problemes de Tebes. Sense saber-ho, ha mort el propi pare, el rei Lai, i Jocasta, esposa amb qui ha tingut quatre fills, és també la pròpia mare. Assabentada d’això, ella es lleva la vida i el seu fill, davant el cadàver de la mare i esposa, s’arrenca els ulls, desesperat, i reclama el càstig que ell mateix prometé al culpable, per així salvar Tebes.

Direcció: Oriol Broggi

  

Producció: Teatre Romea

  

Copresentat amb Focus

Preus: 22/24 euros; 16/18 euros Carnet Amics dels Teatres

Dijous 20 de desembre. 20:30 h. Teatre Principal. Nadal a Valls

  

Música

  

Oruestra Camera Musicae

  

Mariona Camats, violoncello

  

Joel Bardolet, concertino-director

Mariona Camats, de vint anys i nascuda a la Garriga, guanyà el 2016  la prestigiosa beca Pau Casals per a violoncel·listes en l’audició celebrada al Vendrell. Camats la invertí en seguir amb els estudis superiors al Leopold-Mozart-Zentrum de la Universitat d’Augsburg, Alemanya, on viu des de fa dos anys. Cal destacar que Camats no toca un violoncel qualsevol sinó un instrument construït el 1921 precisament per al mestre Pau Casals i que a ella li va arribar de la mà del prestigiós violoncel·lista Lluís Claret.

Copresentat amb els Amics de la Música de Valls – Joventuts Musicals de l’Alt Camp

  

Preus: 25 euros / 20 euros Carnet Amics dels Teatres i Jubilats

  

Apropa Cultura

Dies 26, 29 i 30 de desembre i 1, 4 i 6 de gener. 18 h (4 de gener també a les 21 h). Teatre Principal. Nadal a Valls

  

Teatre i Música. Territori Creatiu Vallenc

  

Els Pastorets principals de Valls

Pastors, àngels i dimonis tornen a fer-ne de les seves a Els Pastorets Principals de Valls. Un espectacle adreçat a públic familiar, pensat perquè tothom pugui gaudir-lo. Els pastorets protagonistes, Fredolic i Garrafó, amb les seves parelles Sulina i Mariana, condueixen el muntatge entre escenes bíbliques i d’altres de còmiques, amanides amb nombroses cançons interpretades amb orquestrina en directe. Arriben carregat de novetats tant a nivell visual com de personatges protagonistes. Amb una vuitantena de participants,  segueixen amb la voluntat de fer la funció d’escola teatral a la ciutat.

Preus: 8,5 euros

  

Copresentat amb el Grup del Teatre Principal

Dijous 27 de desembre. 21 h. Centre Cultural Nadal a Valls

  

Música i Dansa

  

Johann Strauss Orchestra & Strauss Festival Ballet Ensemble

  

Gran Concert d'Any Nou de Johann Strauss

  

Un viatge de Viena a Valls

Arriba la producció nadalenca més famosa d’Europa avalada per dècades d’experiència i cinc milions d’espectadors en tot el món. El programa inspirat en la tradicional cita de Viena, inclou els títols més coneguts del vals: «Napoleó», «El vals de l’emperador» o «Champagne». No falta el més cèlebre, «Al bell Danubi blau», ni la «Marxa Radetzky» que, compassada amb el picar de mans del públic, tanca el concert. L’orquestra interpreta les melodies acompanyada de preciosos números de ball que realcen el resultat artístic. Aquesta producció ha fet estada en teatres i auditoris tan emblemàtics com  el Musikverein de Viena –Àustria–, el Concertgebouw de Amsterdam –Holanda–, la Philarmonie de Berlín, el Musikhalle de Hamburg –Alemanya– o  l’Auditorium Parco della Musica de Roma –Itàlia–.

Copresentat amb NK Producciones Artísticas

  

Preus: 24/26 euros; 24/22 euros Carnet Amics dels Teatres

El Principal Familiar

Dissabte 13 d’octubre. 18 h. Teatre Principal Abonament familiars 

  

La Baldufa: Safari

  

Teatre

En Pinyot i en Carabassot s’han desplaçat a la sabana després d’haver rebut la notícia que els advertia de la misteriosa desaparició del lleó. Parlen amb la girafa, el mico, l’elefant i el cocodril i en plena aventura, topen amb el lleó, trist, que no sap rugir. Per què el cocodril s’entesta a ultratjar el lleó? Per què la resta d’animals també s’entossudeixen a fer-li la guitza? Un espectacle per pensar sobre el «bullying».

Recomanat des dels quatre anys

Copresentat amb la Baldufa

Preus: 7 euros / 5 euros Carnet Amics dels Teatres

  

Escola de l’espectador

  

Des de les 17.30 h. El racó dels petits inquiets

  

Llegeix contes i deixa’t endur per la imaginació.

  

Vestíbul Teatre Principal

Dissabte 17 de novembre. 18 h. Teatre Principal

  

Gala Pallassos sense fronteres

  

Circ. Espectacle Benèfic

  

Ja porten 25 anys portant els somriures allà on pràcticament s’han acabat. Les pallasses i pallassos del Camp de Tarragona han fet expedicions a Jordània, el Líban o Angola, i ara mostren com s’ho fan per estampar una rialla a les cares de petits i grans, bé sigui al costat de casa, bé sigui a l’altra punta del món. Un cabaret de circ i pallassos per descobrir que tots portem un infant a dintre i perquè siguin molts més els que puguin tornar a somriure amb les bogeries i excentricitats dels més atrevits.

Copresentat amb la Circoteca

  

Preus: 7 euros / 5 euros Carnet Amics dels Teatres

Escola de l’espectador

  

Des de les 17.30 h. El racó dels petits inquiets

  

Llegeix contes i deixa’t endur per la imaginació.

  

Vestíbul Teatre Principal

Divendres 23 de novembre. 17.30 h. Cafeteria del Teatre Principal 

  

Arunee Vasanserekul (Tailàndia) 

  

Taller de construcció de titelles de papiroflèxia per a nenes i nens

  

14è Guant. Escola de l’espectador

L’artista Arunee Vasanserekul ens oferirà un taller de titelles amb la tècnica tradicional de l’«origami» o papiroflèxia, l’art de les figures de paper plegat. Tothom podrà sortir amb els seus personatges de paper fets amb aquesta tècnica tan divertida com mil·lenària.

  

Donatiu: un quilo d’aliments destinats al menjador social La Taulada

Divendres 23 de novembre. 18.30 h. Teatre Principal 

  

MIMAIA: ROIG, PÈL-BOIG

  

14è Guant. Titelles

Pèl-Boig té els cabells vermells i desordenats. Tot just és un nen, però ja coneix el treball dur de la mina, el gust de la terra i de les pedres i sap que en algun lloc, hi ha el sol i el mar. Porta tant temps sota terra que de vegades oblida on hi ha el cel o confon estrelles amb diamants. Cansat de la vida sota terra, Pèl-Boig emprendrà un viatge subterrani en què creuarà fronteres desconegudes, arribant inesperadament a estar més amunt del que mai va creure estar.

Recomanat des dels cinc anys

Copresentat amb Mimaia Teatre

Preus: 7 euros / 5 euros Carnet Amics dels Teatres

Dissabte 24 de novembre. 18 h. Teatre Principal  Abonament familiars 

  

Companyia Matito: Matito i la Grandíssima Roda de Fira

  

14è Guant. Titelles i música en directe

Un espectacle amb humor, basat en la tècnica dels titelles de guant amb música i cant en directe d’Artur Gaia, membre dels ebrencs Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Matito és feliç jaient sota una olivera. Se sent feliç, perquè no fa res i perquè avui declararà el seu amor a l’enamorada. Però la felicitat no és eterna, i de sobte arriba el Sr. Bitllet per fer-lo fora d’allà: han de construir la Grandíssima Roda de Fira just on el Matito té l’olivera. Les xafarderes, l’enamorada, el paeller, el Buitoni... tothom està molt content amb l’arribada de la Grandíssima Rosa de Fira; tothom menys Matito.

Recomanat des dels tres anys

Copresentat amb Cia. Matito

Preus: 7 euros / 5 euros Carnet Amics dels Teatres

Escola de l’espectador

  

Des de les 17.30 h. El racó dels petits inquiets

  

Llegeix contes i deixa’t endur per la imaginació.

  

Vestíbul Teatre Principal

Diumenge 25 de novembre. 11.30 h. Escenari Teatre Principal. Post nadons 

  

Mercè Framis: La Lluna, la Pruna

  

14è Guant. Titelles i ombres

Un recull d’històries curtes articulades a través de poemes, cançons i ombres molt visuals, amb formes senzilles i colors que belluguen i embarbussaments del repertori tradicional català, com «La lluna la pruna» o «Sol solet». Amb una posada en escena peculiar i molt original, arriba un espectacle per gaudir en família, pensat sobretot perquè els més petits puguin participar.

Recomanat des d’un any

Copresentat amb la Cia. Mercè Framis

Preus: 7 euros / 5 euros Carnet Amics dels Teatres

Diumenge 25 de novembre. 18 h. Teatre Principal

  

Festuc: Adéu Peter Pan

  

14è Guant. Titelles

A la Maria, una nena amb molta imaginació, li encanten els contes i històries que li explica l’avi, amb qui passa les tardes jugant a ser Peter Pan. Una nit els nens perduts s’enduran la Maria de la seva habitació cap al País de Mai Més. Aleshores, les aventures les viurà en primera persona. Els pirates, la campaneta, els indis i tot l’imaginari que va escriure en James Matthew Barrie passen a formar part de la seva realitat. Una història molt tendra en què es plasma una realitat actual: el vincle entre  infants i  avis, i  la manera com els pares gestionen aquestes noves relacions familiars.

Recomanat des dels tres anys

Copresentat amb Cia Festuc

Preus: 7 € / 5 € Carnet Amics dels Teatres

Dissabte 15 de desembre. 18 h. Teatre Principal  Abonament familiars

  

Teatre al detall: La nena dels pardals

  

Amb música en directe de la Tresca i la Verdesca

  

Teatre i música

Quan el Gran Timoner ordena exterminar els pardals dels país perquè es mengen el gra, una nena, la Ming Li, decideix portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor. Un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, que arribarà al cor de petits i grans.

Recomanat des dels cinc anys

Apropa Cultura

  

Copresentat amb Teatre al Detall

Preus: 10 euros / 8 euros Carnet Amics dels Teatres

Escola de l’espectador

  

Des de les 17.30 h. El racó dels petits inquiets

  

Llegeix contes i deixa’t endur per la imaginació.

  

Vestíbul Teatre Principal

Exposicions al vestíbul del Principal. Escola de l’espectador

Del 5 d’octubre al 18 de novembre

  

Pere Mialet i Rabadà, l’autor

  

D'escriptura fàcil, planera i irònica, aquest vallenc conreà gran quantitat de gèneres literaris –poesia, contes, narracions, novel·la, teatre, periodisme–.  La seva creació, de caràcter popular, generalment es basà en l'experiència personal. Pere Mialet ocupà, a més, un espai de singular rellevància en el teatre català de la postguerra, en particular en l’amateur, fet que, en uns moments en què era pràcticament l'únic que popularment i socialment existia, rebla l'interès de la seva obra.

Del 20 de novembre al 21 de desembre

  

14è Guant. Titelles

  

Majoria d’edat! Els 18 anys dels titelles de Micro Troup

  

El Festival Guant reconeix el valor a companyies amb un llarg bagatge, com els catalans Micro Troupe. Amb aquesta exposició compartim la trajectòria artística d’aquesta companyia, il·lustrada amb titelles i objectes des dels inicis fins als més actuals, tant d’espectacles per infants com per adults.

  

  

Servei educatiu per a les escoles

Dimarts 20 de novembre.  9:30 / 11 / 15.30 h Teatre Principal

  

14è Guant. Titelles

  

TEATRO LOS CLAVELES : LES SET CABRETES 

  

Adreçat a llar i educació infantil

Aquesta companyia murciana fundada el 1993 conta, en català, als més menuts la història d’un bosc on vivia una mare cabra amb les seves set cabretes. La narració clàssica no perd sentit, els perills aguaiten i la por, innata en el ser humà, pren vida en la figura del llop. Aprendre a superar-ho divertint-nos, finalitat última del conte, ens descobreix infinites possibilitats. 

  

Copresentat amb Imaginautes Serveis Culturals

  

Informació i reserves servei educatiu: info@imaginautes.cat 977229930 / 639727920

Dimecres 21 i dijous 22 de novembre

  

Visites teatralitzades a l’exposició: Els 18 anys dels titelles de Micro Troupe

  

Adreçat a educació infantil

  

14è Guant. Titelles

  

Els més petits podran conèixer i gaudir dels titelles de la companyia Micro Troupe que enguany fan la majoria d’edat.

  

Reserves: cultura@valls.cat 977636003

Divendres 23 de novembre.  11 h Teatre Principal

  

ROCAMORA TEATRE: IDENTITATS

  

14è Guant. Titelles amb música i visuals en directe

  

Adreçat a alumnes de secundària

  

Vegeu contingut més amunt

  

Reserves: cultura@valls.cat 977636003