Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joana Ortega, número 2 del PDeCAT a les eleccions del 14 de febrer.

L'exvicepresidenta Joana Ortega ho té clar: «El PDeCAT serà clau al nou Parlament»

La número 2 del Partit Demòcrata es mostra convençuda de les opcions de la seva formació
Joana Ortega, número 2 del PDeCAT a les eleccions del 14 de febrer.
Joana Ortega, número 2 del PDeCAT a les eleccions del 14 de febrer. | ACN

La número dos del PDeCAT per Barcelona, Joana Ortega, no ha donat «cap credibilitat» al compromís del candidat del PSC, Salvador Illa, de constituir un Govern sense tripartit ni forces independentistes. L'exvicepresidenta de la Generalitat s'ha mostrat «convençuda» que hi haurà una majoria sobiranista a les eleccions del 14 de febrer i ha assegurat que el PDeCAT serà «clau». 

«Estem acostumats a promeses del partit socialista que després acaben en no res», ha manifestat la candidata davant el Centre de Natació de Granollers. El partit ha criticat la «manca de diàleg i visió estratègica» del Govern amb el sector dels esports i ha proposat crear una Conselleria d'Esport i Activitat Física i incrementar el pressupost fins a l'1% del PIB.

Ortega ho té clar: Vol una majoria sobiranista amb el PDeCAT com a partit clau

La candidata de la formació ha assegurat que no es «creu» que el PSC constitueixi un Govern sense tripartit ni forces independentistes. Ortega ha apostat per una majoria sobiranista després de les eleccions, on el PDeCAT sigui «clau». L'exvicepresidenta del Govern ha assegurat que JxCat està en una «cursa» amb el PSC i ERC per ser «encara més» d'esquerres i «acabar fent» polítiques de la CUP i els Comuns. Davant aquesta situació, la candidata ha situat el PDeCAT com «l'única força» capaç de «centrar el país» i donar «estabilitat» a Catalunya.

«Hem d'evitar la deriva anticapitalista i radical. Que el talent no se'n vagi ni les empreses ni les inversions. El PDeCAT és la recepta de l'estabilitat, la centralitat i les polítiques de suport a les famílies, empreses i autònoms», ha assegurat.

Per altra banda, l'exvicepresidenta del Govern ha criticat la «manca de sintonia» del Govern amb els diferents sectors econòmics i l'ha acusat de no haver-los escoltat. En concret, ha criticat la falta de diàleg i l'aplicació de polítiques uniformes independentment dels sectors i els territoris. «Això demostra una manca de visió estratègica del país i del que signifiquen els esports», ha afirmat.

Una conselleria d'Esport i Activitat Física al Govern?

La candidata ha reivindicat l'esport com una «eina de transformació social», un motor econòmic «molt important» i un «servei essencial». Per això, el partit ha proposat la creació d'una Conselleria d'Esport i Activitat Física, l'increment del pressupost fins a l'1% del PIB i una nova llei de l'esport. Ortega també ha traslladat el seu reconeixement als clubs esportius i les entitats com un «referent» de l'associacionisme.