Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
John McAfee, creador del popular antivirus d'ordinadors 'McAfee', portant un tanga com a mascareta a Catalunya. Agost de 2020.

John McAfee, creador del famós antivirus, detingut a Barcelona per portar un tanga enlloc de mascareta

El mateix empresari i la seva esposa han explicat l'anècdota a les xarxes
John McAfee, creador del popular antivirus d'ordinadors 'McAfee', portant un tanga com a mascareta a Catalunya. Agost de 2020.
John McAfee ha estat detingut per no voler reemplaçar el seu tanga per una mascareta higiènica | Twitter

L’ús de mascareta ens està deixant imatges sorprenents durant els últims mesos. Des de persones que destrossen supermercats per no poder entrar sense màscara a aquells que intenten substituir aquest objecte per altres similars, els quals clarament no realitzen la mateixa funció.

Mentre altres mesures com els guants han quedat com a opcionals, la mascareta ha quedat confirmada com la gran salvadora de la transmissió del virus. És per això que és imprescindible en llocs de màxim risc com aeroports i avions.

El creador del famós antivirus McAfee, detingut per portar un tanga com a mascareta

Tot i això, encara hi ha molta gent que lluita pel seu ‘dret’ a no portar-la. Ha estat el cas d’un curiós famós que ha volgut substituir aquest ítem d’higiene per un tanga. Aquesta celebritat és John McAfee, qui irònicament és el creador del conegut antivirus d’ordinador ‘McAfee’.

Va ser el mateix McAfee qui va presumir de la seva detenció a través de les seves xarxes. Els fets van tenir lloc a Catalunya, poc abans que l’ús de la màscara fos obligatori. L’empresari explica que va intentar tornar a Alemanya, probablement des de l’aeroport del Prat, però van negar-li l’entrada per no portar una mascareta homologada.

«Vaig ser detingut. Per què? Vaig visitar Catalunya abans que Europa prohibís que els catalans poguessin viatjar. Vaig intentar tornar a Alemanya i em van prohibir l’entrada. Ens van demanar que ens poséssim una mascareta. Jo em vaig posar la meva mascareta-tanga. Ells em van demanar que la canviés. Em vaig negar. Baralla. Presó. Ull negre. Alliberat».

L'esposa de John McAfee bromeja sobre la situació

Mentre John McAfee continuava detingut, va ser la seva esposa qui anava informant sobre l’ocorregut als seus seguidors. Lluny de la preocupació, Janice McAfee bromejava sobre l’empresonament del seu marit. «M’encarregaré del compte de John fins que escapi, suborni algú, aconsegueixi l’advocat adequat o es converteixi en l’agutzil de la presó, i en aquest cas haurem d'obligar-lo a sortir», escrivia Janice.

Janice McAfee també va defensar el seu marit per la seva detenció: «No l’han detingut per portar el tanga com a mascareta. L’han detingut per negar-se a reemplaçar-la per una mascareta mèdicament certificada», justificava l’esposa del creador del famós antivirus.

Poques hores després, Janice mostrava un vídeo d’ella sent retinguda a l’aeroport a l’espera d’un vol a casa. A les imatges ensenya una ampolla de xampany que l’ha enviat el seu marit des de presó: «John és l’única persona que conec que pot aconseguir-te xampany mentre estàs retinguda!» anunciava a les xarxes.

L’alliberament de John va ser qüestió d’hores i el mateix empresari va actualitzar la seva situació amb una fotografia on es podia veure el resultat de la baralla amb les autoritats. Tot i això, explica que malauradament «no pot parlar públicament sobre la diversió i els jocs» del dia anterior, però està feliç d’haver pogut tornar a casa. Això sí, ho fa amb un ull morat i una nit a presó.