Jordi Basté a la roda de premsa de presentació del seu nou progama a TV3 'No pot ser!'

La confessió de Jordi Basté: «Sóc hipocondríac amb tendència fòbica i amb TOC»

El periodista publica el llibre 'Sol com un mussol', on relata la experiència de fer 38 programa de 'El món a RAC 1' des de casa durant la primera onada de la pandèmia

Jordi Basté s'ha obert de bat a bat per explicar com va viure el coronavirus, després de donar positiu el 17 de març, i com va ser l'experiència de fer 'El món a RAC 1' des de casa durant 38 dies en plena primera onada de la pandèmia de Covid-19. Ho fa en un llibre que ha titulat 'Sol com un mussol' i que ha arribat aquesta setmana a les llibreries. Basté, acompanyat de Mònica Terribas, Agnès Marquès i Xavier Bundó, el presentarà aquest pròxim dimarts, 24 de novembre, a l'Espai Abacus de Barcelona.

Aquesta mateixa setmana, Jordi Basté ha estat entrevistat per Toni Clapés al programa 'Versió RAC 1' per parlar del llibre i durant la conversa ha confessat el trastorn mental que pateix. «Sóc hipocondríac amb tendència fòbica i amb TOC —Trastorn Obsessiu Compulsiu—», ha explicat el director i presentador del programa matinal més escoltat de la ràdio catalana. En l'entrevista amb el seu amic Toni Clapés, ha assegurat que «quan tinc dolor em trobo molt malament».

El periodista ha reconegut també algunes de les manies que té provocades pel seu trastorn, explicant que quan arriba a l'estudi «entro per l'esquerra, mai per la dreta, perquè tinc por. Però aquesta no és l'única mania que tinc. En tinc moltíssimes més, com 50 o 60». Sobre la seva tendència fòbica, Jordi Basté ha reconegut que «quan alguna cosa em fa mal, tinc pànic a fer-me analítiques perquè no vull que els metges em diguin que em passa quelcom dolent».

El dia que li van diagnosticar la Covid-19

Durant la conversa amb Toni Clapés, Jordi Basté ha explicat com va viure el 17 de març, el dia que va donar positiu en coronavirus. «Jo anava amb el termòmetre a tot arreu i aquell dia, a dos quarts de nou del matí, veig que tinc febre. Envio un Whatsapp a l’equip dient que marxo a casa. Surto de la ràdio i amb la solitud del matí, vaig anar a un laboratori que conec. Em vaig fer la prova, pagant, per una cosa de ‘coco’». I el resultat, positiu, va omplir de por el periodista. 

Conegut el positiu, Basté recorda que «vaig trucar a diverses persones, entre elles al doctor Bonaventura Clotet i em va dir que el primer que havia de fer era calmar-me». El periodista va passar la malaltia amb pocs símptomes, patint febre i perdent el sentit de l'olfacte. Malgrat els consells del doctor Clotet, el periodista reconeix que «em posava el termòmetre a tota hora per saber si tenia febre», arribant, fins i tot, «a buscar a Google si la temperatura corporal que tenia estava bé o no».