Aquest diumenge, 14 de març, coincidint amb el primer aniversari de l'inici del confinament domiciliari a Espanya, La Sexta va emetre un nou 'Lo de Évole' molt en la línia de l'efemèride. Jordi Évole entrevistava Fernando Simón després d'un any d'aquell primer i estrany dia d'estat d'alarma al nostre país, en el qual, de cap manera, podíem imaginar l'abast que tindria la pandèmia de la Covid-19.
Sens dubte, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) és una de les cares que relacionem directament amb aquesta lluita diària contra el coronavirus. De fet, potser és la persona que més han vist i escoltat els espanyols als seus televisors, esperant sempre missatges d'esperança -encara que moltes vegades Simón s'ha vist obligat al contrari-.
Aquesta batalla segueix viva, encara que hi ha esperança i sembla que anem pel bon camí. Abans d'emetre's l'entrevista, periodista català ja va parlar del seu entrevistat en el seu article setmanal a La Vanguardia. Évole va voler compartir amb el lector què opina sobre l'home que ha sorgit de l'anonimat i ha posat cara i veu a aquest any complicat per a tots. A més, revelava un curiós i espontani comentari que van fer diverses treballadores sobre Simón a la seu del Ministeri de Sanitat.
El comentari espontani de diverses funcionàries sobre Fernando Simón
Com és habitual en qualsevol entrevista, abans de passar a l'acció, Évole i Simón van tenir l'oportunitat de conèixer-se. De fet, el periodista explica que va proposar a l'epidemiòleg sortir de la seu el Ministeri de Sanitat on s'havien citat per a una primera presa de contacte, anar a menjar alguna cosa i aprofitar de pas per trencar el gel. La resposta de Simón, segurament per sorpresa d'Évole, va ser que no, perquè «feia mesos que se saltava el dinar gairebé diàriament per poder arribar una hora abans a casa».
Fa una setmana, Jordi Évole va tornar al Ministeri de Sanitat després d'aquesta primera reunió en la qual no va aconseguir menjar amb Fernando Simón. Aquesta vegada ja hi va anar acompanyat pels càmeres i, just abans d'entrar a la seu del Ministeri, es va trobar amb una sorpresa. Diverses funcionàries de Sanitat es van acostar al periodista català i li van dir: «Cuida'ns al nostre Fernando».
El comentari va deixar sorprès Jordi Évole : «No és l'habitual quan entres a un edifici públic per entrevistar a un dels seus responsables». És un gest que denota afecte cap Simón i que ens fa veure una vegada més l'epidemiòleg com algú proper, percepció que han tingut molts espanyols al llarg de la pandèmia.
Jordi Évole, en aquest sentit, pensa que Simón «no és un càrrec qualsevol». «Ha estat la cara de la qual ens hem fiat, de vegades massa, durant aquest últim any que passarà a la història com el que ens va canviar la vida a tots. També a ell», escriu el periodista en el seu article a La Vanguardia.
A més, Évole també confessa que sent que l'epidemiòleg «no està cremat» de la seva feina, sinó «cansat, molt cansat». «Si exposem els nostres funcionaris públics a la tensió a la qual se'ls ha sotmès aquest any, més d'un decidirà que la propera pandèmia es la mengi un altre», acaba Évole.