Jordi Pujol

Nou i sonat revés per als Pujol just abans d'acabar l'any

El jutge argumenta que el primogènit dels Pujol podria interferir en els països on manté contactes i relacions

El primogènit de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol no podrà passar el Cap d’Any amb la seva família. Jordi Pujol Ferrusola havia demanat un permís per poder viatjar a França i així reunir-se amb els seus familiars, però el jutge instructor del ‘cas Pujol’ a l’Audiència Nacional, José de la Mata’ li ho ha denegat.

Pujol també va demanar el passaport

En contra del permís, el jutge ha argumentat que, després d’analitzar la situació, existeix el risc que Jordi Pujol fill pugui interferir en les proves de l’existència de fons a l’estranger que encara no han estat travats. Així, ‘Vozpópuli’ ha tingut accés a l’auto del 26 de desembre que determina que «concedir l'autorització sol·licitada per  desplaçar-se a la Tor de Carol (França)  generaria un risc rellevant que es realitzin les activitats que justament es persegueix evitar».

És a dir, l’instructor creu que existeix risc que Jordi Pujol Ferrusola pugui interferir en els països on manté contactes i relacions, ja que, a més de demanar permís per viatjar a la localitat francesa, situada molt a prop de la frontera amb Espanya, per acudir a la «celebració familiar de Cap d’Any»,  també va sol·licitar  al jutge que li retornés  provisionalment el passaport, tot i no ser necessari  per viatjar entre països de la Unió Europea.

Cal destacar que a Jordi Pujol fill se li va imposar una fiança de 500.000 euros i, a més, ha de comparèixer setmanalment davant del jutge, juntament amb la prohibició de sortir del territori nacional. Així, l’acte afegeix que «la finalitat de les mesures cautelars adoptades és, precisament, restringir les possibilitats de l'investigat de desplaçar-se a les jurisdiccions en què va mantenir o manté contactes amb persones, mercantils o entitats bancàries, que poden frustrar o dificultar l'eficaç emplenament de les actuacions d'auxili judicial internacional en marxa, o que li permetin continuar amb les seves activitats».

També et pot interessar...