Imatge de Jordi Sànchez sortint de la presó

JxCat pressiona per no quedar fora del Govern: Sànchez ofereix «lleialtat» a ERC

El secretari general de JxCat defensa que s'ha de negociar la legislatura, no el govern

El secretari general de JxCat, Jordi Sánchez, ofereix a ERC «lleialtat absoluta» als acords que es basteixin. En una entrevista a l'Ara, Sánchez ha remarcat que cal una «estratègia compartida» per evitar els «errors» de l'anterior legislatura. «El que no pot passar és que encarem la pròxima legislatura sense resoldre-ho, això, perquè aleshores tindríem de nou un guirigall». ha afegit. Sánchez aposta per negociar la legislatura i no el govern.

Sànchez té clar que el Govern ha d'«evitar tensions i inestabilitat»

Segons ha afirmat, no fer-ho seria «enormement irresponsable» perquè abocaria el futur president Pere Aragonès a unes «tensions i una inestabilitat» que «no es mereix ni ell ni el ciutadà». «El que necessitem ara és posar-nos d’acord i garantir 4 anys d’un govern i d’una majoria sòlida», ha conclòs. Sánchez ha insistit que l'independentisme ha aparèixer amb una veu plural però coordinada per parlar a la població de Catalunya i per interpel·lar el govern espanyol i les institucions europees.

Preguntat per si vist el resultat del 14-F va ser un error no anar en coalició amb el PDeCAT, ha respost que no li toca a JxCat fer una reflexió. «El que ens dol és que hi hagi hagut 75.000 vots que no han estat útils a l’independentisme», ha afegit. I respecte a la voluntat de l'expresident Artur Mas de «reconciliar» JxCat i el PDeCAT, Sánchez s'ha mostrat absolutament obert a «continuar sumant persones però no sigles». En aquest sentit, ha afirmat que qualsevol afiliat i votant del PDeCAT serà benvingut.

Dard enverinat de Gabriel Rufián a Junts per Catalunya en plenes negociacions per fer Govern

En un altre ordre de coses, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha fet una crida aquest dimecres a la CUP i als comuns a fer possible el «front ampli» i fer que «les esquerres predominin d'una vegada per totes» al govern de la Generalitat.

Segons Rufián, els independentismes «sumem com mai», i «això ens obliga a entendre'ns», de manera que «ERC, com a guanyadora d'aquest bloc vol assumir i assumeix el lideratge d'aquesta majoria, i vol aglutinar totes les esquerres independentistes, sobiranistes i autodeterministes al seu entorn». Rufián també ha adreçat un missatge a JxCat: «Deixin de marcar el ritme els que havien guanyat tant que pensaven que el país era seu"» perquè «no som els servents de ningú».