Aquest divendres 15 de febrer la Secció d'Art del Centre de Lectura de Reus acollirà la inauguració de l'exposició 'A World-Size House' de l'artista Jorge Conde a les 20.00 hores. Romandrà oberta fins al 8 de març a la Sala Fortuny, la qual es podrà visitar de manera completament gratuïta.
Contextualitzada en l'antiga Roma, Jorge Conde fa ressò de l'impacte social i la repercussió territorial que té la restauració i, a vegades, la reactivació, d'edificis abandonats i entorns degradats. La manera en què aquestes transformacions afecten el conjunt de la població i del territori, així com les conseqüències —tant positives com negatives— que les ciutats es veuen obligades a acceptar.
La doble cara dels projectes de restauració i reactivació
La segona vida d'aquestes zones i edificis acostuma a tenir forma d'institució cultural, acollint teatres, museus i altres espais similars. Aquest tipus d'accions de recuperació, no només són conseqüents en l'àmbit cultural, sinó que moltes vegades s'utilitzen per a generar prestigi social i cultural. Tot i això, moltes vegades comporten aplicacions de polítiques regeneratives que resulten dubtoses, així com especulació immobiliària i guetització, entre d'altres. Jorge Conde presenta en la seva exposició 'A Worl-Size House' les dues cares dels projectes de recuperació.
Jorge Conde, músic i artista visual
Barceloní de naixement, Jorge Conde ha tingut una trajectòria educativa i professional completament internacional. En els seus inicis es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Posteriorment, va continuar el seu procés formatiu de música i arts visuals a la University of California i al Chelsea College of Arts and Design de Londres. A més, la seva trajectòria com a artista ha passat per nombrosos museus d'Espanya, Itàlia i Alemanya, entre d'altres.
En les seves exposicions, l'artista fa una crítica constructiva a través de llenguatges molt diversos de diferents situacions que conviden a la reflexió a tots els seus visitants.