Muntatge amb una foto de Jorge Rey

Jorge Rey, el jove que va predir Filomena, anuncia el dia més fred: «Arriba el pitjor»

La setmana del 23 al 29 de gener serà la més freda d'aquest hivern, segons els meteoròlegs

L'Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET) va anunciar divendres la fi del temporal de vent, pluja i neu que ha afectat bona part de la península. Però, això no suposa l'adeu al fred, ni de bon tros. Els meteoròlegs adverteixen que aquesta serà la setmana més freda de tot l'hivern.

Un dels experts amb més seguiment a Espanya és Jorge Rey. Aquest jove aficionat a la meteorologia es va fer famós el 2020 després d'encertar l'arribada de la borrasca 'Filomena', un temporal de neu que va arrasar el centre de la península. Ara, aquest jove llança una nova predicció.

Jorge Rey realitza les seves prediccions meteorològiques seguint el mètode de les cabanyoles. És un mètode ancestral basat en l'observació del cel i dels elements de la natura. Amb aquest sistema, el jove burgalès ha esdevingut tot un fenomen en les prediccions del temps.

Els dies més freds de l'hivern

Jorge Rey ha deixat clar que el pitjor encara ha d'arribar aquesta setmana del 23 al 29 de gener. Les nevades poden arribar als 15 centímetres al nord i podrien arribar a Burgos, Segòvia, Navarra, Albacete, Conca i Terol. Marca en vermell el dimarts 24, el dijous 26 i el diumenge 29.

Imatge d'uns cotxes circulant per la carretera durant una tempesta de neu
La previsió del temps anuncia dies de molt de fred | GETTY IMAGES

Segons ha anunciat Jorge Rey, aquest dilluns 23 de gener «ens esperen cops de vent forts i un fort onatge». El noi va anunciar que des de dissabte fins avui viuríem els tres dies més freds de l'hivern. Per això, s'espera que les mínimes caiguin fins als 15 graus negatius al nord.

Especialment als Pirineus, on tot i estar més acostumats al fred tampoc solen experimentar caigudes tan dràstiques. A l'interior peninsular, zones com Madrid, Conca o Sòria podrien baixar fins als 5 graus negatius. El fred afectarà també llocs del litoral, com ara València i Alacant.

La predicció meteorològica afegeix, a més, que dimarts i dimecres es registraran gelades a bona part del país. Osca, Lleida, Àvila, Palència, Lleó i la zona del Cantàbric estan marcats en vermell. A la província de Granada, el fred també hi deixarà nevades i gelades importants.

 

11 comunitats en alerta a tota Espanya

Un punt especialment problemàtic seran les Balears, on durant les pròximes hores s'esperen les precipitacions més importants. A l'interior peninsular i al sud les pluges seran més febles i aïllades. A les Balears hi ha alerta també per vent, que podria deixar onades de fins a 5 metres.

Imatge d'una persona caminant sola sota la neu
Avís de nevades importants al nord | EUROPA PRESS

L'aficionat a la meteorologia, Jorge Rey, adverteix que encara queden alguns dies de fred intens a la península. Segons la predicció, el fred i el vent aniran acompanyats de pluja i precipitacions en forma de neu. Aquesta situació afectarà sobretot el nord, al Cantàbric occidental.

D'altra banda, l'AEMET manté l'alerta a diverses províncies d'almenys 11 regions (Catalunya, Astúries, Cantàbria, País Basc, , La Rioja, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Madrid, Comunitat Valenciana, Aragó i Balears). Al sud, només la zona de Granada podria presentar grans nevades.

Previsió per a aquesta setmana

Davant d'aquesta previsió, les autoritats mantenen la crida a extremar les precaucions per evitar accidents. El temporal de la setmana passada, sense anar més lluny, va deixar dues víctimes mortals. L'advertiment va dirigit sobretot als espanyols que es dirigeixin a zones de muntanya, a la meitat nord.

La previsió de Jorge Rey és clara, i és que les nevades que han assotat bona part del país aquests últims dies «encara no han acabat». «Potser ens poden sorprendre els llocs on puguin arribar», va afirmar aquest noi. «Tinguin precaució per zones de muntanya o a prop d'elles», va afegir.

Finalment, ha llançat un advertiment per la baixada de les temperatures durant les pròximes hores. I és que segons el seu pronòstic hi ha moltes probabilitats que es produeixin gelades generalitzades entre avui i dimecres. En definitiva, hem de preparar-nos pels dies més freds de l'hivern.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp