Jorge Rey prediu el temps de les properes hores

Jorge Rey, el jove que va predir 'Filomena', mana un nou avis: no hi ha treva

Març comença amb termòmetres sota zero i gelades i nevades importants a Espanya

Les cabanyoles ja van avisar fa mesos que aquest hivern seria especialment cru i llarg. Efectivament, aquest 1 de març comença la primavera meteorològica amb termòmetres sota zero i gelades generalitzades. El clima seguirà gèlid i inestable, com a mínim durant tota aquesta setmana.

Les màximes aniran pujant de mica en mica, però persistiran les gelades i els matins de fred intens. El temporal de fred que comença a allunyar-se ha estat provocat per la borrasca Juliette. Després del pas d'aquest front fred pel nord-est peninsular treu el cap una nova amenaça en forma de borrasca.

Jorge Rey, el jove que va predir el temporal 'Filomena' el 2021 gràcies a les cabanyoles, ha llançat un nou avís. El motiu no és altre que la borrasca 'Kamiel', que aquest cop podria entrar a Espanya pel sud-oest. Aquesta és la predicció d'aquest jove aficionat al temps per als pròxims dies.

Atents a la borrasca 'Kamiel'

Les cabanyoles és un sistema tradicional que prediu el temps mitjançant l'observació de la lluna i els elements de la natura. Encara que no té base científica, compta amb molts adeptes. El 2021, el jove Jorge Rey es va fer famós en encertar plenament l'arribada del temporal 'Filomena'.

Borrasca
La borrasca Kamiel arriba després de la borrasca Juliette | ELTIEMPO

Les seves prediccions per a aquest hivern s'han anat complint una per una, i ara ha enviat un nou avís. Després de la borrasca Juliette, que ha deixat gelades importants i nevades copioses, arriba una altra borrasca. Es tracta de 'Kamiel', un front que afectarà sobretot la zona de les Açores.

Jorge Rey ha tranquil·litzat tothom en aclarir que «en principi només afectarà les Illes Açores, deixant de banda la possibilitat d'un fort temporal a la península ibèrica». Els meteoròlegs també descarten l'arribada dels seus efectes a la península. La previsió per a les pròximes setmanes és incerta.

Hi haurà un tren de borrasques?

Fa alguns dies els científics van confirmar l'escalfament sobtat estratosfèric i el trencament del vòrtex polar. Aquest fenomen atmosfèric comporta el desplaçament dels vents freds del pol nord a latituds més baixes. Augmenta el fred a zones com Espanya, i porta més inestabilitat.

Els meteoròlegs ja van avisar que els efectes no serien immediats. Però no van descartar que les pròximes setmanes es produïssin nous temporals de fred i, en el pitjor dels escenaris, un tren de borrasques. De moment, la borrasca Juliette ja ha portat nevades importants a Catalunya i les Balears.

Després de la borrasca Kamiel, la següent serà la borrasca Larisa encara que queda per veure on i de quina manera afectarà. Aquesta serà una primavera més càlida i més plujosa del que és habitual a Espanya, segons les prediccions. Una bona notícia si tenim en compte el problema de sequera que pateix el país.

Últims cops de cua del temporal de fred

Aquest dimecres, àmplies zones de l'interior i el nord d'Espanya estan vivint els darrers cops de cua de la borrasca Juliette. «Ha portat i segueix portant importants inclemències. Podem parlar de mar de 7 metres a àrees del Mediterrani, així com nevades i gelades intenses», explica Jorge Rey.

Imagen de un día de nevada en España
El temporal ha deixat nevades importants | Archivo

A més, el pas d'aquesta borrasca juntament amb la presència d'un anticicló ha fet que des de dilluns els termòmetres s'enfonsessin. La borrasca Juliette ha portat vents del nord-est amb freds continentals. A àmplies zones del país hem vist màximes que no superaven els zero graus.

Una situació anòmala, ja que es tracta de valors molt per sota del que és habitual en aquestes dates. En els pròxims dies les mínimes seguiran entre els -5º i els -10º C a zones de l'interior i del nord. I les màximes es recuperaran fins als 14º C dissabte i diumenge, a l'est i al sud.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!