Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Les fundadores del MEAC.

Valls acull una jornada de debat sobre la formació dels docents amb diversos representants del món educatiu

La biblioteca de l’Escola La Candela va ser el punt de trobada d’uns 60 docents de les diverses etapes educatives que van reflexionar sobre la formació inicial i permanent del professorat

Aquest passat dimarts, la biblioteca de l’escola La Candela de Valls va ser el punt de trobada de diversos docents per tal de sotmetre a debat la formació del professorat en el marc del I Congrés d’Educació Pública a Catalunya.

Es tracta d’una iniciativa que sorgeix de les mateixes escoles i persones del món educatiu per trobar espais on compartir necessitats, realitats i accions  relacionades amb l’educació.

A l’Alt Camp, el grup d’escoles impulsores del debat està format pels centres públics Enxaneta, Eladi Homs, Baltasar Segú, Eugeni d’Ors i La Candela, amb el suport del Moviment Educatiu de l’Alt Camp  (MEAC).

Reflexions sobre la formació dels docents

Una seixantena de docents de les diverses etapes educatives (des de l’escola bressol fins a la universitat) van formar part del debat,  reflexionant sobre la formació inicial i permanent del professorat, compartint vincles entre etapes i centres educatius.

Joan Foguet, representant de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va presentar el projecte de pràcticum que duen a terme els estudiants, tot parlant de la formació inicial dels futurs mestres.

Tot seguit, la presidenta del MEAC, Montserrat Montanyà, va explicar els objectius clau del seu col·lectiu sobre la formació permanent a la comarca i va engrescar els assistents a participar en les pròximes activitats que es duran a terme.

Teresa Sanahuja, cap d’estudis de La Candela i representant de la Xarxa d’Escoles Públiques de Valls, va parlar dels pràcticums a les escoles, així com l’acollida que fan els centres amb els estudiants, donant valor a la necessitat de compartir sinergies entre els diferents centres.

Finalment, Pilar Calçada, membre de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, va engrescar a continuar aquests debats al territori tot engegant les iniciatives que poguessin sortir.

Posar les bases per fer un canvi de mirada

En la segona part de la jornada es va proposar una pregunta clau: ‘Què és el que em desperta/preocupa la paraula formació?'. A partir d’aquí es va iniciar un diàleg de tres hores i es van posar les bases per promoure un canvi de mirada per avançar en un nou model d’educació  i trobar més moments al llarg del curs per compartir experiències i opinions i afavorir la xarxa entre els centres educatius de la comarca.

Aquest debat forma part del conjunt de trobades que es fan arreu del territori en el marc del I Congrés d’Educació Pública que des del mes d’octubre congrega centenars d’escoles i instituts públics catalans.

Els debats es duran a terme fins al mes de maig, moment en què se celebrarà una trobada final  per recollir les conclusions de tots els temes tractats i es faran arribar a les institucions educatives pertinents.