Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

L'Hospitalet de l'Infant dedica les Jornades Europees de Patrimoni a l'art de la pedra seca

Aquest cap de setmana, de l'11 al 13 d'octubre, tindran lloc tres activitats gratuïtes obertes a la població per tal de donar a conèixer aquesta pràctica declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO

Una barraca de pedra seca. | Wikipedia
 

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI), el Campus Extens de l’Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la regidoria de Cultura i Patrimoni se sumen a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni de 2019. Ho fan dedicant tot el cap de setmana a l’art de la pedra seca, declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, amb tres activitats gratuïtes obertes al conjunt de la població.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

D'una banda, el divendres 11 d’octubre, a les 19 hores, tindrà lloc una conferència de Josep Gironès Descarrega,  expert en el tema i autor del llibre 'L’art de la pedra en sec a les comarques de Tarragona' (Diputació de Tarragona, 1999), a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant

Taller per restaurar un mur de pedra seca i sortida cultural a Mont-roig del Camp

L'endemà, dissabte 12 d'octubre, es farà un taller, amb autocar i esmorzar gratuïts, per tal de restaurar un mur caigut de pedra seca sota el guiatge de Gatano Blanc, col·laborador de la URV de la Fatarella. Per acabar el cap de setmana monogràfic, el diumenge dia 13 tindrà lloc una sortida cultural (amb autocar gratuït), per visitar cabanes i altres construccions  de pedra seca al terme municipal de Mont-roig del Camp.

Els tres actes són gratuïts, però per participar en aquestes dues activitats cal fer una inscripció prèviament  (al telèfon 634 310 736 o a través de l’adreça electrònica celhi@celhi.cat). El punt de trobada d'ambdues sortides serà la Casa de la Vila, a les 10 hores.

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren arreu d'Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre amb  l'objectiu de donar a conèixer en profunditat el patrimoni més pròxim i aconseguir així la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.  L'edició 2019 a Catalunya tindrà lloc de l'11 al 13 d'octubre, quan molts municipis i entitats d’arreu de Catalunya organitzen activitats gratuïtes per a tots els públics.