Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

El MVR acull unes jornades sobre el bosc de Poblet i les muntanyes de Prades

Hi vanparticipar un total de 30 experts

Un total de 30 expert van participar en les conferències.
Un total de 30 expert van participar en les conferències. | MVR

 

El Museu de la Vida Rural va acollir aquest passat cap de setmana les 'V Jornades del bosc de Poblet i les muntanyes de Prades'. En aquesta edició, dedicada a posar en valor la diversitat i la riquesa del patrimoni, es van tractar temes diversos com són la història, la micologia, la fauna i la flora, els arbres vells i els boscos madurs, la geologia, els canvis i les actuacions en el medi natural o la gestió del patrimoni i també es va parlar del turisme a les muntanyes de Prades. Un total de 30 experts que han realitzat estudis i investigacions en aquests camps van participar en unes jornades que es celebren cada quatre anys.

 

Obertura a càrrec del PNIN de Poblet i de la directora del Museu de la Vida Rural

Les jornades es van iniciar amb  l’acte d’obertura a càrrec d’Ester Trullols, directora del PNIN de Poblet, del Pare Lluc Torcal, president de la junta rectora del PNIN de Poblet i de Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural  de l’Espluga de Francolí. Seguidament, va tenir lloc el bloc d’història, amb les conferències sobre ‘El sepulcre prehistòric de Mas d’en Llort (Rojals, Montblanc), ‘L’aportació de la indústria paperera a les muntanyes de Prades, ‘Impacte de la tercera guerra carlina en la població de les muntanyes de Prades, ‘El bosc de Poblet (segles XIX i XX). Recursos naturals com ajut a la supervivència de la població de la Conca de Barberà’ i 'El fons de complement Paratge Natural de Poblet (forests públiques a la capçalera del Francolí) a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. 

Les jornades es van completar amb diversos blocs de conferències sobre micologia, fauna i flora, els arbres vells i els boscos madurs, la geologia, els canvis i les actuacions en el medi natural o la gestió del patrimoni.

Beca Josep Reig

En el transcurs de la trobada es va  lliurar  a l’ambientòleg, Joan Pons, la III Beca Josep Reig, impulsada pel Paratge Natural de Poblet, el Museu de la Vida Rural i la Fundació Carulla i dotada amb 3.000 euros.