Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josefa Pérez, primera persona a rebre la vacuna contra la covid-19 a Catalunya, saluda el vicepresident del Govern, Pere Aragonès

Josefa Pérez, la primera persona vacunada a Catalunya: «Tinc molta fe i mou muntanyes»

La dona, de 89 anys, ha assegurat que ha passat «bé i sense por» la pandèmia de covid-19

Josefa Pérez, primera persona a rebre la vacuna contra la covid-19 a Catalunya, saluda el vicepresident del Govern, Pere Aragonès
La Josefa ha explicat que feia temps que deia que volia vacunar-se | acn

Josefa Pérez, una dona de 89 anys, ha estat la primera persona a vacunar-se contra la covid-19 a Catalunya. Poc després de les dotze del migdia aquesta dona originària d'Ourense, resident al centre Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) des de setembre del 2009, ha rebut la dosi del vaccí.

«No he tingut cap dubte, porto temps [sic]dient que jo volia vacunar-me», ha afirmat Pérez. «Després de tot el que he passat i aguantat, si estic aquí és per alguna cosa. Tinc molta fe i la fe mou muntanyes», ha continuat la usuària de la residència Feixa Llarga, que també ha assegurat que ha passat «bé i sense por» la pandèmia de covid-19. «No em preocupava gens, ja que només et mors una vegada», ha ironitzat Josefa Pérez.

També ha rebut la vacuna de la covid-19 la directora de la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet, Conxita Barbeta, de 52 anys. La infermera encarregada d'aplicar la vacuna a les dues dones ha estat Idoia Crespo. La residència Feixa Llarga ha estat el primer lloc de Catalunya on s'ha administrat el vaccí. A partir d'aquesta tarda, les vacunes s'aniran aplicant en altres residències de les vuit regions sanitàries.

En concret, hi haurà també vacunació a la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur; a la Balàfia I de Lleida; a la Mercè de Tarragona; a la Natzaret de Móra d'Ebre; a la residència assistida Font de Capellans de Manresa; a la residència Mil·lenari de Ciutat Vella, a Barcelona; a la residència Sabadell Gent Gran, i a la Creu de Palau de Girona.

Catalunya ha rebut aquest cap de setmana una partida avançada de 1.595 dosis. Serà a partir de dilluns 28 de desembre quan Salut rebrà 60.000 dosis més de la vacuna contra la covid-19, que es començaran a administrar dimarts.

La primera resident vacunada a l'Ebre

Paral·lelament, l'Antònia Sedó, de 93 anys, que ha entrat saludant animada, mentre arribava amb el seu caminador, ha estat la primera resident a vacunar-se a l'Ebre. A la sala on s'ha vacunat, l'esperaven per un grup d'infermeres i la premsa. La injecció de la vacuna de Pfizer ha estat ràpida i de seguida ha comentat que no li ha fet gens de mal. «A veure què passa ara», ha comentat.

També s'ha vacunat Rosa Pino, psicòloga de la Residència Natzaret de Móra d'Ebre on ha començat la vacunació anticovid de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre. Quan l'Antònia ha tornat a la seva habitació s'han sentit crits i ovacions als passadissos on 55 residents més i 29 professionals es vacunaran aquest diumenge. A l'Ebre han arribat 150 dosis i es preveu que la vacunació continuï aquesta setmana a la residència de Flix.