Josep Guardiola: «Es vegi o no, el llaç groc sempre hi serà»

L'entrenador del Manchester City ja ha comunicat la seva decisió al club

Guardiola continuarà lluint el llaç groc
Guardiola continuarà lluint el llaç groc | CatalunyaDiari.cat

«Es vegi o no, el llaç groc sempre hi serà». Amb aquesta afirmació, resumeix Josep Guardiola el seu punt de vista, en referència a si portarà, o no, la insígnia dedicada als presos polítics durant els partits del Manchester City. D'aquesta manera, tal com continuarà fent a la Premier League anglesa, el de Santpedor també lluirà el llaç en els partits de Champions League.

El tècnic català, que ja va assumir que, en cas que la Federació Anglesa de Futbol decideixi multar-lo, pagarà les conseqüències, ha reptat així a la UEFA. «No entenc que es permeti que es vegi a la sala de premsa, però no en el camp», va indicar l'entrenador, sorprès per les mesures aplicades per impedir el seu ús.

Els motius per portar-lo

«La situació no canvia, encara hi ha quatre persones a la presó de manera injusta», ha argumentat Josep Guardiola, preguntat sobre per què no cedeix en els seus desafiaments. «La FA té unes normes i les aplica. Jo ho entenc. Quan dic que ho accepto és perquè he de fer-ho», ha indicat l'entrenador del Manchester City.

No obstant això, ha recordat que, tot i admetre les conseqüències dels seus actes, «no significa que hi estigui d'acord», llançant un nou dard contra la Federació Anglesa, per les limitacions en la indumentària. Guardiola segueix sense comprendre per què no pot dur la insígnia en honor dels que ell considera com a presos polítics.

Comparació amb una esvàstica

Josep Guardiola també va entrar a valorar les polèmiques declaracions de Martin Glenn, president executiu de la Federació Anglesa. Aquest es va atrevir a comparar el llaç groc amb una esvàstica o amb la bandera de l'ISIS, comparació per la qual, el mateix representant britànic, es va haver de disculpar.

«El senyor Glenn ha demanat perdó, que està bé», va comentar Guardiola, afegint que «la meva primera impressió, quan ho vaig escoltar, va ser que simplement no va entendre què és el llaç groc. Va fer un comentari molt diferent del que significa».

En aquest sentit, va recordar que la insígnia que porta inclosa en el seu vestuari «no és sobre independència», ja que va recordar que tracta de «persones que estan a la presó». Per això, després de les crítiques rebudes, Guardiola va confiar que, a partir d'ara, Glenn «entendrà millor la situació».


Comentaris

envia el comentari