Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Trapero

Josep Lluís Trapero, absolt: els canvis a la seva vida durant els últims 3 anys

L'excap dels Mossos d'Esquadra ha aconseguit defensar-se en el seu judici per la presumpta implicació amb l'1-O de la policia catalana
Trapero
Trapero, que ha estat absolt per l'Audiència Nacional, ha patit molts canvis importants durant aquests 3 anys | ACN

L'Audiència Nacional ja ha notificat a les parts la sentència que absol el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig i l'exdirector general dels Mossos Pere Soler pels fets de setembre i octubre del 2017. La fiscalia demanava 10 anys de presó per a Trapero, Puig i Soler per sedició, amb l'alternativa de 20 mesos d'inhabilitació pel delicte de desobediència.

Així, després de tres anys, Trapero ha aconseguit demostrar la seva innocència, mantenint que la policia catalana sempre va estar al costat de la Justícia i dels altres cossos policials per tal d'evitar el referèndum, tot i que la seva prioritat en el marc de l'1-O va ser garantir la convivència. Després dels fets la Guàrdia Civil el va assenyalar com a màxim responsable del cos policial català per tal d'acusar-lo com a partidari actiu de l'estratègia organitzada de Puigdemont, conjuntament amb les entitats ANC i Òmnium i els altres partits independentistes, per a enfrontar-se amb l'Estat i declarar la independència de manera unilateral.

La vida personal de Josep Lluós Trapero, de fet, ha patit importants canvis durant el procés judicial, que fins i tot podria allargar-se en cas que es presenti un recurs. Trapero s'ha convertit en pare per primera vegada i, mentre que en un principi, sobretot en el marc dels atemptats a Barcelona i la posterior recerca d'un dels terroristes —abatut pels Mossos d'Esquadra—, va ser considerat un heroi per un ampli sector català independentista, ara els més radicals el titllen de traïdor perquè no consideren que hagi fet costat al procés.

Una filla i un nou pis: canvis importants de la seva vida

Trapero va assolir el cim de la cúpula de la policia catalana després d'una carrera de gairebé 30 anys als Mossos. El seu sou com a màxim responsable dels Mossos li va permetre passar de viure en la Guinardera, un barri humil de Santacoz, a un pis amb jardí i piscina a Sant Cugat del Vallés. Comparteix el pis, que consta d'uns 100 metres quadrats, amb la seva dona Sonia Jiménez, qui va estar al seu costat toca la vida. Ella també és de Santa Coloma, de fet. 

L'excap dels Mossos d'Esquadra resideix amb la seva dona a Sant Cugat però cuida de la seva mare, Laura, que viu a Santa Coloma, ja que és vídua i gran. A la casa familiar sempre s'ha parlat espanyol i, per tant, li diuen José. El seu pare, qui era un taxista originari de Valladolid, va morir fa 10 anys.

L'exmajor dels Mossos va aprofitar una ocasió especial, quan es complia més d'un any de la seva mort, per a recordar el seu pare al diari amb una emotiva carta: «Ahir al matí la meva família va enterrar al meu pare. Fa un any i mig que li van diagnosticar un càncer de pàncrees que havia afectat altres òrgans. Vull agrair-li, en primer lloc, la seva força, perquè només ella explica el temps que ens ha regalat. Gràcies, pare», va escriure Trapero.