Josep Masdeu escollit nou alcalde de la Selva del Camp

Josep Masdeu, nou alcalde de la Selva del Camp

Exercirà d'alcalde durant dos anys i l'últim any de mandat tornarà a les mans del republicà Jordi Vinyals, com estipula el pacte de govern entre ERC i PSC

La Selva del Camp té nou alcalde. Després del pacte de govern entre PSC i ERC, l'alcalde Jordi Vinyals renunciava a l'alcaldia del municipi del Baix Camp i, aquest dissabte 4 de juliol, ha pres posició del càrrec Josep Masdeu, cap de llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)  en les últimes eleccions municipals de 2019, tal com estipulava el pacte de govern.

Després del primer any de mandat amb el republicà Jordi Vinyals al capdavant del consistori de la Selva del Camp, Masdeu  ocuparà el càrrec durant dos anys i, es preveu que, el juny de 2022, el retorni de nou a Vinyals per tal que aquest afronti l'últim any de govern. Aquest model no és nou al consistori selvatà, ja que reprodueix l'estructura utilitzada en el mandat 2015-2019, amb PSC i ERC alternant-se l'alcaldia i mantenint la mateixa estructura de regidories durant la legislatura.

El pacte que es va realitzar l'any passat, a més, tampoc preveu cap canvi en el govern. D'aquesta manera Vinyals  passarà a ser tinent d'alcalde, conservant les àrees d'Hisenda i Economia, Cultura i Agricultura, mentre que Josep Masdeu serà alcalde i mantindrà les àrees de Promoció Econòmica, Activitats i Obres Públiques.

En la presa del càrrec, Masdeu  es va mostrar especialment «il·lusionat  i esperançat de poder tornar a ser alcalde del meu poble, un poble on ens elevem junts o caiem junts» i de «fer política veritable» treballant «per les esperances dels nostres fills i filles».

Josep Masdeu és regidor de l'Ajuntament de la Selva des de 1991 i ha exercit d'alcalde en durant dos anys en l'anterior mandat, així com de 2007 a 2011. A més, també ha presidit el Consell Comarcal del Baix Camp de 2009 a 2011 i ha estat vicepresident de la Diputació de Tarragona entre els anys 2015 i 2019.