ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

S'estén entre els joves 'El joc de la mort'

Es tracta d'una pràctica basada en «l'asfíxia intencional per tal de sentir sensació de desmai»

Imagen del 'juego de la muerte'.
Imatge d''El joc de la mort' | Xarxes socials

Un nou i perillós joc s'està posant de moda entre els joves en els darrers dies, deixant imatges cruels i esgarrifoses en diferents països com ara Veneçuela. Es tracta d'una pràctica coneguda com 'El joc de la mort' en la qual un jove asfixia un altre de forma intencionada per produir-li una sensació semblant a l'eufòria que provoquen algunes drogues. 

Douglas Rico, director de la Policia de Veneçuela, ha confirmat que s'han obert investigacions sobre diversos vídeos rebuts en els quals es porta a terme aquesta pràctica. Unes imatges que ràpidament s'han fet virals a les xarxes socials. En una publicació a Instagram, Rico explica que aquest perillós joc «consisteix a induir el desmai per mitjà de l'asfíxia intencional per tal de sentir sensació d'esvaïment».

A més, el director de la policia veneçolana ha recalcat que «les estimacions demostren que la pràctica ha augmentat en les últimes dècades i s'han responsabilitzat de morts i danys neurològics greus en joves de tot el món». I és que aquesta pràctica pot arribar a provocar convulsions, desmais i fins i tot induir el coma.

 

Conoce de que se trata The Shocking Game En otro orden de ideas el director de la Policía Científica hizo un llamado a los padres, madres, representantes y/o responsables de adolescentes, a estar alerta sobre un juego denominado “El Juego del choque” “El Juego de la Asfixia” o el “Choking Game”, que actualmente se encuentra de moda entre los adolescentes y el mismo consiste en inducirse una persona al desmayo por medio de la asfixia intencional con el fin de sentir una sensación de desvanecimiento. Las estimaciones demuestran que la práctica del también llamado juego de la muerte ha aumentado en las últimas décadas y ha sido responsable de numerosas muertes y daños neurológicos graves en jóvenes alrededor del mundo y en los últimos años en Venezuela. #CICPC

Una publicación compartida de Douglas Rico (@douglasricovzla) el

Un joc similar al de la 'Balena Blava'

'El joc de la mort' recorda al de la 'Balena Blava', una altra perillosa pràctica que es va fer popular entre els joves fa uns mesos i que va acabar amb diverses víctimes mortals. Aquesta modalitat consistia en una cinquantena de proves com veure pel·lícules de terror durant 24 hores, estar diversos dies sense dormir o dibuixar-se una balena a la pell amb un ganivet. L'última de totes: el suïcidi.

  

  

  

es va fer viral ràpidament a les xarxes socials l'ingrés en un centre psiquiàtric de l'àrea de Barcelona d'una adolescent de 15 anys es van detectar altres casos a Santa Coloma de Gramenet, Girona o Balaguer

Comentaris

envia el comentari