3de9 amb folre de la Colla Joves Xiquets de Valls a Andorra

La Joves de Valls fa Andorra de 9

Els de la camisa vermella han descarregat el 3de9 folrat al Principat

La plaça Príncep Benlloch d’Andorra la Vella ha acollit aquest dissabte una diada castellera de festa major històrica. Per primera vegada, una colla ha aconseguit fer l’aleta a un castell de nou pisos. Precisament, la Colla Joves Xiquets de Valls ha estat qui ha pogut fer realitat el somni de portar el 3de9 amb folre al Principat.

 

A la mateixa actuació, també hi han participat els Castellers de la Vila de Gràcia, colla que tornava del parèntesi estival i els amfitrions, els Castellers d’Andorra, que han plantat tres construccions de sis pisos.

 

La Joves planta un altre 3de9 folrat

A excepció de la diada dels Garidells, la Joves ha aconseguit en totes les diades després de Sant Joan apuntar-se un castell bàsic de nou.  A Andorra, els de la camisa vermella també han volgut acontentar al públic que ha assistit a la diada i s’han apuntat el 3de9 amb folre a la segona ronda.

 

El tres, que s’ha descarregat després d’un intent desmuntat, ha estat lluitat, però el tronc experimentat dels del carrer d’en Gassó ha permès que se’l poguessin anotar. A la primera ronda, els vallencs han completat el 4de8 després d’un intent desmuntat. Han completat les tres rondes de castells amb el 2de8 amb folre.

 

A la ronda de pilars, la Joves ha optat per un vano de 5. Tot i això, de cara a la Firagost de dimecres, a falta dels últims assajos, voldrien estrenar el pilar de 8 amb folre i manilles, construcció que fa setmanes que treballen intensament al local.

 

Gràcia torna de vacances

Els Castellers de la Vila de Gràcia han reprès la seva activitat després d’uns dies de descans. A dues setmanes de la seva festa major, els de la camisa blau marí han completat el 4de7 amb l’agulla, el 4de7 i el 3de7. S’han acomiadat amb tres pilars de 4.

 

L’actuació en terres andorranes ha servit perquè els graciencs afinin els castells que tiraran a la diada de festa major. En principi, els objectius de la colla que dirigeix Oriol Constantí són tornar a portar la torre de 8 amb folre i mirar d’estrenar el 3de9 amb folre.

 

Castells de sis dels Castellers d’Andorra

La colla local, els Castellers d’Andorra, ha tingut diada plàcida amb tres estructures de sis. Els de la camisa grana s’han anotat el 3de6 amb l’agulla, el 4de6 i el 3de6. Han finalitzat la seva actuació amb un pilar de 4 aixecat per sota caminant.