Juana Roig, la filla del fundador de Mercadona

Juana, la jove de 36 anys que té molts números per ser l'hereva de Mercadona

La més petita de la família Roig és la principal responsable de l'àrea digital de Mercadona


Juana Roig és la més jove de la família Roig de Mercadona, i el pilar fonamental de la distribució digital de la companyia valenciana. La filla menor de l'empresari valencià ha refermat la posició de la marca líder en el sector espanyol gràcies al seu disseny de la pàgina web. 

Segons la publicació digital 'Emprendedores', Juana Roig podria ser la pròxima presidenta de Mercadona. La jove hauria guanyat avals en la seva carrera professional, ja que és encarregada i peça fonamental de l'àrea digital de Mercadona en una època en què el comerç digital està en constant creixement a causa de la pandèmia de la Covid-19

Malgrat la seva bona acció, el president de Mercadona, Juan Roig, ha estat contundent a l'hora de parlar sobre la presidència de la companyia valenciana. «El capital de Mercadona s'hereta, però la presidència es guanya», afirma el president. 

Un mercat en expansió

Des del 2017, la menor de la casa Roig és l'encarregada del sector digital de Mercadona. En aquell moment, el volum total de vendes no arribava a l'1% del total que mou el comerç. «Busquem gent que sigui capaç d'entendre que Mercadona té un model exitós, que el sàpiga comprendre i el comparteixi, però que a la vegada sigui capaç de mirar cap a fora i portar les experiències que ha adquirit en altres llocs», comentava Juana fent referència a l'àrea digital.

«Aquest equilibri entre ser una empresa gran amb el d'una empresa tecnològica, que es mou ràpidament. Són persones còmodes vivint en aquest entorn», argumentava sobre el desafiament que ha suposat aquest nou model de negoci.

Des que Juana Roig va ocupar el lloc de directora d'operacions en el mercat digital, la companyia valenciana ha viscut un creixement exponencial en vendes digitals. Tot i que no hi ha dades sobre l'exercici passat, el 2019 Mercadona va aconseguir vendes de 25.500 milions d'euros.

Pel que fa a la seva vida personal, la professional tecnològica es manté al marge i no té perfils en cap dels suports mediàtics. Ara bé, sabem que és aficionada al futbol, però sobretot al Villarreal, ja que el president és el seu oncle, Fernando Roig. 

La carrera professional de Juana Roig

Juan Roig i Hortensia Herrero tenen quatre filles, Hortensia, Carolina, Amparo i Juana Roig. Aquesta última, va estudiar en el Caxton College de Puçol, València, i està llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses per Esade, on va iniciar la seva relació sentimental amb Álvaro Otero, el seu cònjuge des de 2013.

Juana va començar la seva carrera professional a Mango i Inditex, on va poder adquirir experiència sobre els processos de gestió empresarial. Destaca la seva passió per la moda i la seva vinculació amb les marques de la seva comunitat, per aquest motiu va triar un vestit de núvia de Marta de Diego, per la qual també va exercir de model. També ha donat suport a altres professionals d'aquesta regió com el joier Vicente García. Per altra banda, a Juana li hauria agradat dedicar-se al ballet. De fet, va estudiar al Conservatori de València, però finalment va decidir seguir els passos del seu pare.