Euromillones

Una parella de jubilats guanya el pot de l''Euromillones' per casualitat

L'home es va oblidar les ulleres de prop, i en comptes de posar els números que feia anys que jugava, li va demanar a la treballadora que triés ella

Una parella d'ancians jubilats ha passat a la història dels sortejos per haver guanyat un pot de l''Euromillones' gairebé per casualitat, segons han anunciat després d'assabentar-se dels resultats del sorteig. Els protagonistes són Denis i Ann Fawsitt, un matrimoni britànic de 80 i 75 anys, respectivament, que fa molt de temps que juguen a l''Euromillones', i sempre amb la mateixa combinació de números, esperant que algun dia els donés sort.

El que menys es podrien haver imaginat després de tants anys jugant amb els mateixos números és que al final guanyarien el pot, però que ho farien amb una combinació totalment diferent i per una raó del tot fortuïta.

Els Fawsitt utilitzaven les dates dels aniversaris dels seus familiars per completar sempre el seu bitllet setmanal, però l'última vegada que van anar a fer el sorteig, Denis va oblidar-se les seves ulleres a casa. Va intentar triar els mateixos números que ell sempre escollia, però davant la dificultat que estava tenint per veure'ls, va decidir donar-li el bitllet a la treballadora.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

No sabem si per la frustració d'haver-se deixat les ulleres o perquè l'atzar li tenia guardat un altre destí, en lloc de dir-li els números a la treballadora perquè els escollís i així ells poguessin seguir jugant amb els seus números de sempre, Denis va decidir dir-li a la treballadora que els triés ella i que li donés «un cop de sort», segons explica a BBC News. El que segur que no sabia Denis quan va prendre aquesta decisió és que això canviaria les seves vides per sempre: «Va resultar ser una de les meves millors decisions».

El fet d'haver deixat de jugar els seus números habituals podria haver-li fet apartar la idea que, precisament ara, podria tocar. I és que és un pensament amb el qual conviuen milers de persones a tot el món quan s'acostumen a jugar sempre al mateix, ja que, al final, sempre existeix la por al fet que podria haver-te tocat el premi justament aquella vegada que no decideixes jugar amb els números de sempre.

Però en Denis no va provocar aquest efecte, sinó tot el contrari. Va tenir la sensació que «sentia que guanyaríem alguna cosa gran», i així ho va explicar a la seva dona Ann quan li va dir que no havia jugat els seus números habituals.

La gran notícia va arribar l'endemà, després de celebrar-se el sorteig de l''Euromillones', quan van adonar-se que havien guanyat. Van revisar la butlleta un cop i un altre, van comprovar que els números premiats eren els mateixos que ells tenien i que havien encertat els cinc números principals i una estrella de la sort.

La parella no s'ho podia creure, però acabaven de guanyar 116.124 lliures, el qual equival a uns 133.000 euros: «Vam entrar en estat de xoc. Després de confirmar que havíem guanyat, brindem tots dos amb whisky i xerès».

Els diners seran per «alguns capricis» i per a la seva família

La pregunta evident en aquest cas era què farien amb els diners, ja que quan la gent jove guanya aquesta quantitat de diners se sol invertir en un habitatge, en estudis, viatges o en assegurar-se un futur més còmode i solvent econòmicament parlant.

Però quan els guanyadors són dos jubilats de 75 anys, la història és una altra. Si és el cas, Denis i Ann han decidit que gran part de premi que han guanyat serà per a la seva família: dues filles i tres nets. Com a bons pares i avis, el seu desig és facilitar-los la vida, així que la seva intenció és que en els pròxims anys no els falti de res.

Tanmateix, no tots els diners seran per a ells. Hi ha una cosa que Denis i Ann sí que volen fer i gaudir per ells mateixos, un caprici personal després de tota una vida de treball i tenint cura dels altres. El matrimoni vol renovar completament el jardí de casa, comprar una cuina elèctrica i donar-se el luxe de tenir un matalàs d'escuma, una cosa que a la seva edat segur que els beneficiarà enormement.

«Ens donarem alguns capritxos, però el més important és donar-li diners a ells. Els ajudarà més que a nosaltres. Quan aquesta horrible Covid hagi marxat ho celebrarem tots junts, amb una gran festa familiar», va explicar el matrimoni.