Imatge dels policies nacionals desplaçats a Barcelona

La Junta Electoral deixa sense votar als centenars de policies desplaçats a Catalunya

Els sindicats consideren la situació de «gravíssima»

La Junta Electoral Central va comunicar dimecres a la tarda que els policies desplaçats a Catalunya per les eleccions no podran votar. La resolució de la JEC arriba després de diverses denúncies dels sindicats de Policia Nacional, ja que el poc marge de temps amb el qual han estat avisats per traslladar-se a Catalunya els ha impedit demanar el vot per correu amb temps.

Segons la Junta, la resposta arriba després d'haver  «examinat les sol·licituds i haver tingut en compte les circumstàncies excepcionals plantejades»  . Així com destaca que, després de revisar els informes de l'Oficina del Cens Electoral, la Direcció General de la Policia i Correus, «no es descarta la  possibilitat material d'arbitrar algun mitjà excepcional» per tal que els desplaçats poguessin votar.

Tot i la mica d'esperança que atorga la resolució, el'òrganveu un greu problema en la viabilitat d'obrir aquesta possibilitat als agents. La Junta assegura que, per poder votar per correu, «resultaria absolutament imprescindible modificar el procediment de vot per correspondència establert a la LOREG».

Un canvi que necessitaria una modificació de la LOREG que regula el vot per correu i les seves ampliacions excepcionals i que no és competència d'aquest òrgan i que per tant, no pot dur a terme.

 

Els sindicats denuncien la situació

En conseqüència, els  diversos sindicats policials han qualificat la resposta de la JEC com a «inacceptable». Denuncien que aquest  error de planificació  que deixarà a centenars d'efectius desplaçats a Catalunya sense votar. Jusapol considera la situació de «gravíssima», així com asseguren que és una «vulneració de drets».

També et pot interessar...