Junts per Cambrils.

Junts per Cambrils expulsa Joan Maria Artigau del seu grup municipal a l'ajuntament

Amb l'expulsió d'Artigau es tanca la primera gran crisi de mandat del PDeCAT de Cambrils | Artigau assegura que no sap res «oficialment»

El mandat ha començat mogut a Junts per Cambrils. Després que el passat dia 20 de juny es fessin públiques les fortes discrepàncies en el si del grup municipal dels neoconvergents que van portar que un dels regidors de Junts per Cambrils, Joan Maria Artigau, caigués de l'organigrama de govern municipal - el govern cambrilenc està configurat per un pacte a tres entre Esquerra Republicana, Junts i Nou Moviment Ciutadà, Junts per Cambrils ha sol·licitat ara formalment l'expulsió d'Artigau del grup municipal de Junts.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la formació liderada per Lluís Abella va entrar ahir  a registre de l'ajuntament el document pel qual sol·licitava l'expulsió del fins ara regidor de Junts del grup municipal. La decisió arriba després que des de Junts per Cambrils van demanar a Artigau que deixés l'acta de regidor, cosa que, tal com va explicar el mateix Artigau, no pensava fer.

  

Preguntat per l'expulsió del grup municipal,  Artigau assegura no saber res «oficialment»  i que té previst de seguida dirigir-se a la secretaria municipal per conèixer quina documentació hi ha registrada i quina serà la seva situació a partir d'ara. Tot apunta que si s'acaba materialitzant l'expulsió i Artigau efectivament no deixa l'acta de regidor - com li va demanar Lluís Abella que fes-,  passaria a ser regidor no adscrit.

Discrepàncies ideològiques amb la Junta Local  

Entre les causes que van propiciar la crisi política en el si de la formació neoconvergent hi figurava, segons va poder saber TarragonaDigital, el fet que Artigau suposadament  havia estat menystingut en les negociacions per formar govern fins al punt que es va haver d'assabentar per terceres persones que li volien adjudicar la cartera de la policia municipal de Cambrils.

  

Les discrepàncies, però, ja venien d'abans i tenien un rerefons més ideològic. La tensió en el sí de Junts per Cambrils ve de lluny i s'emmarca en el debat intern sobre si la formació s'havia de mostrar públicament més partidària de la independència de Catalunya o més moderada en qüestions nacionals per focalitzar-se únicament en la política local.

Amb l'expulsió d'Artigau, sembla que el primer gran foc del mandat cambrilenc —que ha obligat, de retruc, a reconfigurar l'organigrama polític i competencial del govern— s'apaga. No obstant això, algunes fonts consultades apunten que «les lluites ideològiques i de poder en el si del partit segueixen ben vives i l'episodi Artigau és només un tancament en fals de la crisi de posicionament que fa temps que es viu en el si del PDeCAT de Cambrils».

També et pot interessar