Carles Pellicer acompanyat de Montse Vilella, Mariluz Caballero, Hipòlit Monseny i Joaquim Enrech

Junts per Reus aposta per la creació d'una elèctrica 100% municipal

Pellicer ha presentat la proposta en un acte a la seu d'Aigües de Reus, posant la gestió de l'aigua com a exemple de gestió sostenible

L'alcaldable de Junts per Reus, Carles Pellicer, ha presentat la principal línia mestra en matèria de medi ambient de cara a les eleccions del pròxim diumenge: la creació d'una elèctrica 100% municipal que promogui la generació i consum d'energia renovable i potenciï l'eficiència energètica.

La proposta l'ha anunciat el matí d'aquest dilluns, 20 de maig,  en un acte davant la seu d'Aigües de Reus; on acompanyat de Montser Vilella, Mariluz Caballero, Hipòlit Monseny i Joaquim Enrech, ha volgut posar d'exemple la gestió de l'aigua com a línia a seguir amb la gestió elèctrica. «Si podem gestionar, distribuir i comercialitzar aigua fent polítiques socials, sostenibles i eficients, perquè no repliquem el model amb la llum?», es preguntava l'alcalde.

Vendre l'electricitat a un preu més just

D'aquesta manera, Junts per Reus pretén que la ciutat lideri un model, que a Catalunya, no ha anat més enllà dels plantejaments inicials. Pellicer avala la iniciativa remetent-se a «l'àmplia experiència en la gestió dels serveis públics que té l'ajuntament en diferents sectors com l'aigua, el transport, la funerària, etc».

Els postconvergents proposen una elèctrica que comenci només comercialitzant l'electricitat i tingui una clara política de responsabilitat social; centrant-se en l'electricitat generada pel mateix Ajuntament, per fonts renovables de tercers o comprada al mercat, però per sobre de tot, que es vengui a un preu més just.

L'alcalde no ha volgut posar dates a la iniciativa, afirmant que és una idea inicial, un projecte «que tindrà vàries fases i que requerirà de consens»; si bé ha volgut deixar palès que «creiem que hi ha prou marge com per oferir preus més baixos».

Carles Pellicer acompanyat de Montse Vilella, Mariluz Caballero, Hipòlit Monseny i Joaquim Enrech
Junts per Reus aposta per la creació d'una elèctrica 100% municipal | Junts per Reus

Et pot interessar: