Junts pel Vendrell vol que els pisos buits dels bancs formin part d'una borsa d'habitatge públic

També proposen un programa per impulsar la rehabilitació de pisos al nucli històric

Junts pel Vendrell, la candidatura que presenta el PDeCAT a les eleccions municipals, segueix amb les seves propostes i aquest dilluns n'ha presentat una relacionada amb l'habitatge. El partit que encapçala Eva Serramià vol que els pisos buits que són d'entitats bancàries formin part d'una borsa d'habitatge públic i social. Aquesta borsa, que gestionaria l'Ajuntament, estaria especialment dirigida a famílies amb risc d'exclusió social, joves i gent gran.

La proposta va lligada amb la suspensió de la Llei 24/2015 per part del Tribunal Constitucional (TC), que permetrà que el consistori pugui obligar als bancs a cedir habitatges durant un període mínim de tres anys per a famílies amb risc d'exclusió social. Junts pel Vendrell ho vol estendre també a joves que es vulguin emancipar i a gent gran que tingui un pis antic o amb barreres arquitectòniques. La setmana passada, el ple de l'Ajuntament va aprovar iniciar els tràmits que permetrien sancionar els bancs que tenen pisos buits de forma permanent a la ciutat.

 

Rehabilitació d'habitatges al centre històric

A banda d'aquesta borsa d'habitatge, la candidatura ha presentat altres mesures, que ha anunciat el regidor Josep Mercadé. Una d'elles és l'impuls de la rehabilitació d'habitatges del centre de la ciutat, per així ajudar al fet que molts ciutadans hi tornin a viure. Actualment, molts pisos del nucli antic estan buits, perquè són vells i necessiten millores. Amb aquesta mesura, el partit creu que es podria tornar a «omplir de vida els carrers més històrics del Vendrell».

També proposen un programa de rehabilitació d'habitatges on hi viu gent gran, perquè es puguin adaptar a la supressió de barreres arquitectòniques, posant plats de dutxa en lloc de banyera, ascensors, o rampes a les escales. Junts pel Vendrell ha afegit que anirà presentant altres propostes relacionades amb l'habitatge durant les pròximes setmanes.

Altres notícies relacionades: