Protesta dels bars i els restaurants del Vendrell.

Junts pel Vendrell proposa augmentar les bonificacions pels comerços i l'hostaleria

El ple debat aquest dilluns les taxes per al 2021

El grup municipal de Junts pel Vendrell proposarà una sèrie de bonificacions per al sector del comerç i l'hostaleria locals al ple de les ordenances fiscals que se celebrarà aquest dimarts 3 de novembre a la tarda. Des de Junts critiquen l'augment de taxes anunciat pel govern local i creuen que ara és moment d'estar «al costat dels comerciants» i mirar «d'ajudar el màxim possible els sectors més afectats» per les restriccions imposades per la crisi de la Covid-19.

Entre les mesures que presentaran hi ha la bonificació del 100% de la taxa d'obertura d'establiments, la rebaixa del 50% de la taxa de terrasses o l'ampliació a cost zero de fins al 50% addicional de la superfície disponible actual. Des de Junts també proposen una revisió de la taxa d'escombraries i la de guals per a grans superfícies, així com oferir publicitat gratuïta dels comerços locals a RTV el Vendrell el pròxim 2021.

Dues actuacions urgents

A més a més, el grup municipal creu que cal impulsar dues mesures urgents. En primer lloc demanen que es posi a disposició dels comerços una línia de fons de fins a 150.000 euros per subvencionar rehabilitacions energètiques i renovacions de locals antics. En segon lloc, demanen que el consistori assumeixi el cost de la creació d'una plataforma en línia dels comerços de proximitat, «per tal de poder arribar a més clients a través de les xarxes».

El passat divendres, els bars i restaurants del Vendrell van fer una protesta a la plaça Vella en contra de les restriccions imposades per la Generalitat i per demanar un esforç més gran de l'Ajuntament en els ajuts i les bonificacions al sector.