Control policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona durant el toc de queda

La Justícia avala el toc de queda: Començarà aquesta mateixa nit

Un total de 161 municipis catalans es veuran afectats per aquesta mesura que durarà, almenys, fins al divendres 23 de juliol

Ja és oficial. El toc de queda torna a Catalunya a partir d'aquesta nit, divendres dia 16 de juliol. Un total de 161 municipis catalans es veuran afectats per aquesta mesura després que aquest migdia el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi avalat la mesura.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala el toc de queda proposat pel Govern

Durant el matí, la fiscalia ja havia vist amb bons ulls la restricció que s'imposarà a Catalunya a partir d'aquesta nit. Unes hores més tard, el TSJC donava llum verda definitivament a la mesura del Govern de la Generalitat.

El confinament nocturn a Catalunya començarà aquesta nit, tan bon punt s'hagi publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, des d'aquesta matinada no es podrà sortir de casa d'1 a 6 de la matinada en 161 municipis catalans.

El toc de queda durarà, almenys, fins al divendres dia 23 de juliol. Almenys aquesta és la data que ha avalat la justícia. Tot i això, des del Departament de Salut calculen que aquesta mesura, per tal que es vegi reflectida en les dades epidemiològiques, haurà de durar unes setmanes.

La Covid no s'atura: Contagis disparats i continua l'augment de la pressió hospitalària

L'aval de la justícia al toc de queda a bona part de Catalunya coincideix amb un altre dia amb dades sobre la pandèmia a l'alça. En l'actualització que ha fet avui, divendres 16 de juliol, el Departament de Salut, la majoria de factors continuen alts.

En les últimes 24 hores, els contagis continuen disparats, amb 8.880 nous casos des d'ahir. També augmenta la pressió hospitalària, amb 94 pacients Covid més ingressats (en total 1.349) i 22 persones més a les UCI (259 en total).

Pel que fa als indicadors, en línia general es mantenen amb increments i descensos lleus. L'Rt baixa només un 0,03 (i se situa actualment a l'1,31), mentre que el risc de rebrot puja 56 punts, fins arribar als 1.386 punts. Des d'ahir, també s'han notificat 5 defuncions més relacionades amb la Covid-19, havent mort un total de 22.306 persones des de l'inici de la pandèmia.