YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un jutge embarga un 30% de la pensió a Rodrigo Rato

L'exvicepresident del Govern està citat el pròxim 5 d'abril pel 'cas Rato'

Imagen de archivo de Rodrigo Rato
Rodrigo Rato en una imatge d'Arxiu | CatalunyaDiari.cat

Dur revés per a l'exvicepresident Rodrigo Rato, i és que el titular del jutjat d'instrucció número 31 de Madrid, Antonio Serrano ha decidit embargar-li al voltant del 30% de la pensió que rebia gràcies a l'acord que havia signat Caja Madrid amb Mapfre, durant la seva etapa com a president de l'entitat financera, segons ha assegurat 'Voz Populi'. 

Cal dir que Rato feia temps que cobrava aquesta pensió. Concretament, des de l'any 2016, quan va complir els 65 anys i va demanar la seva jubilació. Més enllà d'això, l'exvicepresident i exdirector gerent de l'FMI també tenia dret a una sèrie de pensions per haver estat president de Bankia. 

La justícia ja va suspendre la pensió que rebia per haver estat expresident de l'FMI

Tal com assegura el mitjà citat, la pensió embargada correspon a «una assegurança de vida col·lectiva per al personal, contractat mitjançant relació mercantil de la Caixa d'Estalvis i Monte de Piedad de Madrid». El magistrat ha pres aquesta contundent decisió després que l'any 2015 acordés també la suspensió de la pensió que l'expresident de Bankia rebia per haver ocupat el càrrec de director de l'FMI. 

El percentatge bloquejat és el que estipula la llei, al voltant d'un 30% de la renda de la persona. Tot i això, Rodrigo Rato podria tenir diners a Mapfre, que li proporcionarien una ajuda econòmica mensual, i això implicaria que Caja Madrid no està aportant cap euro a la seva jubilació. 

Ha d'acudir al jutjat el pròxim 5 d'abril

Amb tot, l'exvicepresident està citat el pròxim 5 d'abril als jutjats per declarar en el 'cas Rato', i és que, després de més d'onze mesos paralitzat, el jutge ha decidit reactivar el cas per frau contra Hisenda. Rato assegura, però, que des del passat mes de març de 2016 no ha comès cap tipus de frau amb Hisenda, tot i les proves aportades per l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF). 

De fet, l'ONIF ha decidit enviar un escrit a les dues patronals financeres espanyoles, perquè aclareixin totes les informacions relacionades amb la situació dels comptes bancaris de Rato dels darrers mesos. 


Comentaris

envia el comentari